Yılın İlk Ayında İstihdam Hız Kazandı - Son Dakika
Güncel

Yılın İlk Ayında İstihdam Hız Kazandı

Yılın İlk Ayında İstihdam Hız Kazandı

Kariyer, istihdam endeksi verilerine göre Ocak ayında yeni iş ilanları sayılarında bir önceki yıla göre yüzde 14 artış yaşandı.

15.02.2012 11:05

Toplam 13 bin 375 yeni iş ilanının yayınlandığı Ocak'ta, yaklaşık 46 bin kişi yeni iş fırsatı yakaladı. İnşaat ve sağlık sektöründe istihdam artışı rekor seviyelere ulaştı.

Yılın ilk ayında istihdam hız kazandı:Yeni iş ilanları sayısında yüzde 14

artış yaşandı;46 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu

Türkiye'nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net'in istihdam endeksi verilerine göre Ocak ayında yeni iş ilanı sayılarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artış yaşandı. Ocak ayında toplam 13 bin 375 yeni iş ilanı yayınlanırken; yaklaşık 46 bin kişi yeni iş fırsatı yakaladı.

Türkiye ekonomisinin, 2012 yılına girerken gelişmiş birçok ekonomiden daha iyi bir görüntü sergilediğini belirten Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, " Ocak ayında yeni iş ilanları sayılarında yaşanan yüzde 14'lük artışa bakarak, 2011 yılının ikinci yarısında biraz dinamizm kaybeden büyümenin istikrarlı bir şekilde davam ettiğini söyleyebiliriz" dedi. Azoz, "Yüzde 14'lük istihdam artışı, piyasalardaki temkinli havanın dağılması açısından olumlu bir etki yaratacaktır" diye konuştu.

Büyümenin istikrarlı bir şekilde sürmesi bekleniyor

Kariyer.net'te yayınlanan yeni iş ilanları sayısında 2009'dan 2010'a yüzde 51; 2010'dan 2011'e ise yüzde 36'lık bir artış yaşandığını hatırlatan Yusuf Azoz, "2011 yılı rakamlarına bakıldığında, 2010'daki hızlı toparlanmanın yerini sağlıklı ve istikrarlı bir büyümeye bıraktığı görülüyor. 2011'in ilk yarısında daha hareketli olan piyasalar, yılın ikinci yarısında biraz dinamizm kaybetse de büyüme istikrarlı bir şekilde devam etti. Ocak ayı verilerini, büyüme oranlarının düşmesine rağmen istikrarın sürmesi adına iyi bir gösterge olarak yorumlayabiliriz" dedi.

Yapı ve sağlıkta personel talebi artıyor

Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre ocak ayında yapı ve sağlık sektörlerinde rekor artışlar yaşandı. Yapı sektöründe bir önceki aya göre yüzde 8 artışla toplam bin 291 yeni iş ilanı yayınlandı. Sağlık sektörü yeni iş ilanları sayısı bir önceki aya göre yüzde 5 artışla toplam 905 olarak gerçekleşti. İstihdam endeksi verilerine göre ocak ayında diğer sektörlerden gelen yeni iş ilanı sayıları şu şekilde sıralandı: "Tekstil bin 228, bilişim 901, otomotiv 793, turizm 741, gıda 615, üretim 600, telekom 402 ve finans 232.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz : "Yapı sektörü büyük ölçüde mühendis, tekniker ve teknisyen pozisyonlarında talebi artırdı. Sağlıkta ise en

çok aranan pozisyon hemşire olarak dikkat çekiyor. Bu iki sektörde de yılbaşı

itibariyle yatırımların hız kazandığını, bunun da istihdama yansıdığını görüyoruz."

İzmir ve Antalya turizm sezonuna hazırlanıyor

Ocak ayı ile birlikte yaz hazırlıkları kapsamında işe alım sezonuna giren turizm sektörünün yeni iş ilanları sayılarında önemli artışlar yaşandığına dikkat çeken Yusuf Azoz, sektörde bir önceki aya göre yüzde 45'lik bir artışla toplam 741 iş ilanı sayısına ulaşıldığını söyledi. Azoz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durum, İzmir ve Antalya'da yayınlanan iş ilanlarının sayısında da önemli artışlara neden oldu. Ocak ayında iş ilanları sayısı Antalya'da yüzde 15 artışla 610'a, İzmir'de ise yüzde 6 artışla 927'ye yükseldi.

En çok iş ilanı yayınlanan diğer şehirler ve iş ilanı sayıları ise İstanbul (Avrupa Yakası) 5 bin 273, İstanbul (Anadolu Yakası) 3 bin 860, Ankara bin 567, Bursa 874, Kocaeli (Gebze) 393, Adana 354, Kocaeli 281, Konya 238 ve Tekirdağ 228 olarak sıralandı. "

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılın İlk Ayında İstihdam Hız Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement