Engelli Çocuklara Özgüven Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocuklara Özgüven Eğitimi

Engelli Çocuklara Özgüven Eğitimi

Engelli çocuklara özgüven, sorumluluk, sosyal bilinç, mesleğe yöneltme, yaşama sevinci duyguları kazandırılma çalışması yapılıyor.

31.07.2013 10:46  Güncelleme: 11:44

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öncülüğünde hazırlanan 'Kendimi keşfediyorum, mesleğimi seçiyorum' projesi kapsamında yeni uygulanan öğretim teknikleriyle engelli çocuklara özgüven, sorumluluk, sosyal bilinç, mesleğe yöneltme, yaşama sevinci duyguları kazandırılmaya çalışılıyor. Proje kapsamında 8 ayda 400 engelli çocuğa eğitim verildi.

OMÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orta Karadeniz Engelliler Derneği işbirliğiyle engelli çocuklar için 'Kendimi keşfediyorum, mesleğimi seçiyorum' projesi hazırlandı. Projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı'ndan alınan finansal destek ile 91 bin TL bütçeli proje 8 ay önce uygulanmaya başlandı. Projede il genelinde 400 engelli öğrenciye yeni uygulanan öğretim teknikleri kullanılarak özgüven duygusu, sorumluluk, farkındalık, sosyal bilinç, mesleğe yöneltme, çevreye uyum, yaşama sevinci duyguları kazandırılmaya yönelik eğitimler verildi.

OLUMLU SONUÇLAR ALIYORUZ

Projenin Koordinatörü OMÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat Gökalp, projede 8 öğretim üyesinin görev yaptığını belirterek "Dünyada yeni öğretim teknikleri geliştiriliyor. Biz de bu yeni öğretim tekniklerinden kullanarak engelli öğrencilere yeni bir sistem uygulamaya başladık. Bu sistemle eğitim verdiğimiz çocuklarda geri dönüşlerde çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Proje ile engelli çocuklarımız özgüven kazanıp, iletişimde kolaylık sağlayacak sosyal bilinç kazanıp kendi farkındalığını ortaya çıkaracaklar. Hedefimiz onların arasındaki dayanışmayı artırıp, aktif hayatın içinde, kültür, sanat ve sportif etkinliklerde yer almalarını sağlamak" dedi.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat Gökalp, yaz tatili nedeniyle eğitim çalışmalarına özel rehabilitasyon merkezlerindeki çocuklarla devam ettiklerini söyledi. Proje kapsamında eğitim çalışması yapılan Emineller Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytek Çakmak, yapılan yeni öğretim sistemi ile eğitime katılan engelli çocuklarda olumlu gelişmeler gördüklerini belirterek, "Projenin uygulanıyor olmasından biz de çok memnunuz. Hazırladığımız raporla çocuklardaki olumlu yansımalarını da belirtti. Bizden bundan sonraki süreçte öğretmenlerimizle bu yeni öğretim teknikleri uygulamayı devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement