Yataklara Kadın Eli - Son Dakika
Güncel

Yataklara Kadın Eli

Yataklara Kadın Eli

Ankara'nın Kazan ilçesinde özel bir yatak firması, üretim bölümünde çalışmak isteyen kadınlara kapılarını açtı.

21.02.2013 13:04

Ankara'nın Kazan ilçesinde özel bir yatak firması, üretim bölümünde çalışmak isteyen kadınlara kapılarını açtı. Ağır işlerde pek görmeye alışık olmadığımız kadınlar, gelişen teknolojiyle birlikte sanayide de boy göstermeye başladı.

İlçede 2 ay öncesine kadar beden gücüne dayalı üretimini makinalar yardımıyla yapmaya başlayan yatak firması, üretim bölümünde titiz ve dikkatli olmaları nedeniyle kadınları çalıştırmaya başladı. Kadınlar, fabrikada öğrendikleri baza ve baza başlığı üretimi için montaj, kalite kontrol, paketleme ve terzihane bölümlerinde çalışıyorlar. Fabrikada kadınların görev almadığı tek yer ise kaynak bölümü oldu.

Sektördeki üretimin talebinin artması nedeniyle 60 olan çalışan sayısına 15 kişi daha ilave eden firma yetkilileri, sektörün üretim bölümünde ilk defa kadınları çalışmaya başladı. Yaptıkları işlerden memnun olduklarını belirten kadın çalışanlar, yaptıkları işin zor olduğunu, ancak kadın erkek eşitliğini her alanda gösterip, üstesinden geldiklerini vurguladılar.

HANIMLARIN TİTİZ ÇALIŞMASI KALİTEYE YANSIYOR

Firmanın Genel Müdürü Turgay Çakır ise bulundukları yöreye daha fazla istihdam sağlamaya çalıştıklarını belirtirken, Özellikle sosyal sorumluluk projesi kapsamında bayan personelin çalıştırılması ve toplum huzuruna katkı sağlamak amacıyla da bu projede yer almaktan memnunuz. Hanımların titiz çalışması, ürünlerin kalitesine doğrudan yansıyacağı gibi, ürünlere taleplerin armasına da doğrudan etki yapacağına inanıyoruz dedi.

BAYANLAR İÇİN HAVUZ OLUŞTURDUKKazan Kaymakamı Veysel Beyru da çalışmak isteyen bayanların zaman zaman başvuruda bulunduklarını belirtirken, Bu talepleri değerlendirip, çalışmak isteyen bayanlar için bir havuz oluşturduk. Bu havuzumuz 300 bayana ulaştı. İş arayan veya bayan çalıştırmak isteyen firmalar bizlere müracaat edip, uygun olanları buralara yönlendiriyor ve takibini yapıyoruz. Bayanların ülke ve aile ekonomisine katkılarını daha çok göreceğiz. Bu projede bizlere yardımcı olan firma yetkililerine teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yataklara Kadın Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement