Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil Hollanda'da - Son Dakika
Güncel

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil Hollanda'da

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil Hollanda\'da

Erbil: “Türkiye ile Hollanda Yargıtay Başsavcılığı’nın çalışma sistemleri arasında önemli benzerlikler var”

04.12.2013 15:53

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Türkiye ile Hollanda Yargıtay Başsavcılığı'nın çalışma sistemleri arasında önemli benzerlikler bulunduğunu söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve NIHA Vakfı tarafından düzenlenen "Temyiz Sürecinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Rolü" adlı proje kapsamında Hollanda'ya çalışma ziyaretinde bulunan Erbil, Lahey'de Hollandalı meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'den 20 kişilik savcı heyetiyle Hollanda Yargıtay Başsavcılığı'nda düzenlenen seminere katılan Erbil, Hollanda'nın hukuksal yapısına ilişkin bilgi aldı.

Programa Türkiye'den gelen heyetin yanı sıra Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kurtuluş Aykan, Lahey Büyükelçiliği Adli Müşaviri Abdullah Cebeci, Hollanda Yargıtay Başsavcısı Jan Watse Fokkens ile Savcılar Kurulu Başkanı Herman Bolhaar katıldı.

Söz konusu projenin ilk ayağının geçen ay Ankara'da gerçekleştiğini belirten Erbil, Hollanda'ya gelerek bu ülkedeki işleyişi yerinde görme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Ankara'da düzenledikleri konferansa Hollanda'nın yanı sıra Fransa ve Almanya'dan da yetkililerin katıldığını kaydeden Erbil, bu ziyaret vesilesiyle Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Erbil, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinin devletler arasında unutulmaz izler bıraktığını dile getirdi.

Hollandalı yetkililerin Türkiye'de hizmet veren Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden (UYAP) övgüyle bahsettiğine değinen Erbil, Türkiye'de adalet alanında kullanılan elektronik sistemin birçok Avrupa ülkesinde bile bulunmadığını vurguladı.

Hollanda'da 5 Aralık'a kadar temaslar bulunacak olan heyet, Savcılık Teşkilatı, Yargıtay Başsavcılığı, AİHM kararlarının istinaf ve temyiz davalarına etkileri gibi konularda seminerlere katılacak. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil Hollanda'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement