"Yapılan Eylemlerde Herkesin Mesajı Alındı" - Son Dakika
Güncel

"Yapılan Eylemlerde Herkesin Mesajı Alındı"

"Yapılan Eylemlerde Herkesin Mesajı Alındı"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'de yapılan eylemlerde herkesin mesajını alındığını söyledi.

06.06.2013 12:11  Güncelleme: 12:16

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'de yapılan eylemlerde herkesin mesajını alındığını söylediği ifade ederek, "Bir tek Başbakan bu mesajı almadı CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'de yapılan eylemlerde herkesin mesajını alındığını söylediği ifade ederek, "Bir tek Başbakan bu mesajı almadı. Türkiye'deki çevre hareketi dünyaya örnek oldu. Ağaçların gövdesinden demokrasi arar duruma geldik" dedi.

Karşıyaka Belediyesi'nin "Çevre Ödülleri" 5 Haziran "Dünya Çevre Günü"nde sahiplerini buldu. 16 yıldan bu yana kişi, okul ve kurum dalında verilmekte olan çevre ödülleri törenine katılanlar, Taksim Gezi Park için gerçekleştirilen eylemlere de destek olmak için hep birlikte tencere, tava çaldı, alkışlarla destek gösterisinde bulundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın da katıldığı protesto gösterisinde İstiklal Marşı da okudu.

Bostanlı Deniz Kent Restoran etkinlik alanında gerçekleştirilen törende, Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile ödül alan okulların çocuklarının hazırladığı gösteriler büyük alkış aldı. Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi öğrencileri Çevre Andı'nı okudu. Törende yaptığı konuşmada çevreye karşı duyarlılığın son yıllarda arttığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka Belediyesi olarak Yamanlar Dağı'nda yaptığımız Gençlik Merkezi projesi ile İstanbul'da gerçekleştirilen bir yarışmada Türkiye'de yılın çevre ödülünü aldık. Karbondioksit gazı salınımının azaltılmasına hedefleyen Covenant Of Mayors'a (Belediye Başkanlar Sözleşmesi) Türkiye'den ilk imza atan belediye olduk" dedi.

-"GEZİ PARKI'NDA BİR KIVILCIM ÇAKILDI"-

İstanbul Gezi Parkı'nda doğaya karşı duyarlılık için başlayan eylemlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Durak, "Gençler havamızı kirletmeyin, denizimizi temiz bırakın diyor. Gezi Parkı'nda bir kıvılcım çakıldı. Bu kıvılcım 81 ilde kocaman ateşe döndü. Bu eylemlerde herhangi bir partinin bayrağı yok. Gençler sağlıklı çevrede yaşamak istiyor" ifadelerini de kullandı. Yapılan eylemlerde şiddete hiçbir şekilde yer olamayacağını da belirten Başkan Durak, provokatörlere karşı duyarlı olunması gerektiğine de dikkat çekti.

Milletvekili Aytun Çıray da konuşmasında, "Ülkemizde yapılan eylemlerde herkes mesajın alındığını söylüyor. Bir tek Başbakan bu mesajı almadı. Türkiye'deki çevre hareketi dünyaya örnek oldu. Ağaçların gövdesinden demokrasi arar duruma geldik. Çevre için emek veren herkesi kutluyorum. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı da bu güzel çalışması nedeniyle tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra törenle ödüller dağıtıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Yapılan Eylemlerde Herkesin Mesajı Alındı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement