Yaklaşık 4 Ay Önce Ortaca'da Öldürülen Çağrı Aydoğan'ın Katil Zanlısı Hala Yakalanamadı - Son Dakika
Güncel

Yaklaşık 4 Ay Önce Ortaca'da Öldürülen Çağrı Aydoğan'ın Katil Zanlısı Hala Yakalanamadı

Yaklaşık 4 Ay Önce Ortaca\'da Öldürülen Çağrı Aydoğan\'ın Katil Zanlısı Hala Yakalanamadı

12 Mart tarihinde Ortaca'da meydana gelen silahlı çatışma sonucu hayatını kaybeden Çağrı Aydoğan'ın yakınları katil zanlısı İbrahim D.'nin geçen süreç içinde hala yakalanmamasına dikkat çekerken, olay günü Çağrı Aydoğan'ı ameliyata almayan ve...

03.07.2012 17:01

12 Mart tarihinde Ortaca'da meydana gelen silahlı çatışma sonucu hayatını kaybeden Çağrı Aydoğan'ın yakınları katil zanlısı İbrahim D.'nin geçen süreç içinde hala yakalanmamasına dikkat çekerken, olay günü Çağrı Aydoğan'ı ameliyata almayan ve olayda ihmali bulunduğunu iddia ettikleri Ortaca Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Opr.Dr.Yaşar Kaya'nın da hala görevde olmasına isyan ettiler.

Çağrı'nın babası Ekrem Aydoğan, "Oğlumun ölümünün üzerinden yaklaşık 110 gün geçti. Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili ihmal üzerine, ilgili kurumlara ve Başbakan İletişim Merkezi'ne (Bimer) yazılı olarak şikayetçi olduk. Olayla ilgili ihmal olduğunu apaçık olduğunu belirttik ama şu ana kadar Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve il Emniyet Müdürlüğünden müfettiş talep etmemize rağmen tarafımıza konu ile ilgili geri dönülmemiştir. Emniyetin bu sergilediği bu tavır bizlerde soru işareti oluşturmaktadır. Ayrıca devlet hastanesinde görevli Opr.Dr.Yaşar Kaya hakkında Kaymakamlık tarafından verilmiş soruşturma iznine rağmen, bir arpa boyu yol alınmamıştır. Kendisi hala görevine devam etmektedir. 10 Haziran 2010 tarihinde Ortaca Devlet Hastanesi Baş Tabipliğince, eski Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır'a eğitim eksikliği olduğu rapor edilmesine rağmen neden bugüne kadar görev yaptırıldığı ve daha kaç cana sebep olduktan sonra görevden alınacağı bizleri düşündürmektedir" dedi.

KINAMA CEZASI VERİLDİ

Bu arada, Ekrem Aydoğan'ın Çağrı'nın ölümünden sorumluğu tuttuğu Doktor Yaşar Kaya'ya da "Kınama" cezası geldi. Baba Ekrem Aydoğan, 12 Mart tarihinde Ortaca Cumhuriyet Savcılığı'na Opr.Dr.Yaşar Kaya hakkında "Görevi İhmal" suçlaması ile suç duyurusunda bulunurken, Ortaca Kaymakamlığı da, 09 Mayıs'ta aldığı bir kararla Opr.Dr.Yaşar Kaya hakkında soruşturma izni verdi. Kaymakamlığın verdiği raporda şunlar denildi:

"Opr. Dr. Yaşar Kaya'nın ameliyattan kaçındığı, bu tür acil vakalara cesaret ederek giremediği ve müdahaleden kaçındığı, bu olayda acile geldiğinde hastayı görüp, değerlendirip acilen ameliyata alması gerekirken kanaatini Dalaman'a sevki yönünde kullandığı, hasta ile ilgili bilgiyi aldığında ameliyat etmeye cesaret edemediği, bu tür vakalara daha önce de girmediğini ileri sürerek bu vakada da Dalaman'da daha iyi müdahale edileceği kanaatiyle, sevkini uygun gördüğü, hastanın Ortaca Devlet Hastanesine müracaatı ve Dalaman Devlet Hastanesinde ameliyata alınmasının 50 dakika gibi bir sürede olduğu, oysa bu tür kanamalı vakaların imkanı olan sağlık kuruluşundan acilen ilgili uzman tarafından opere edilip, ilk planda hastanın stabilizasyonunun sağlanmasının genel prensip olduğu, bu vakada iç kanamalı kurşun yarasına bağlı karın içi organ yaralanmasının vasküler yapı harabiyetine bağlı şoka giden bir durum olduğu, sağ kolon çekim rüptürlü, pankrectico düodenol bölge yaralanmalı, ilial arter kollarındaki aktif kanamalı, bu tür yaraların risk taşımasına rağmen acilen ameliyata alınmasının uygun olduğu anlaşıldığından; Opr.Dr.Yaşar Kaya'nın cerrahi yetersizliği gerekçesi ile ameliyat ve müdahaleden kaçındığı, bu olayda acile geldiğinde hastayı görüp değerlendirip acilen ameliyata alması gerekirken kanaatini Dalaman'a sevki yönünde kullanıp sevki onaylaması görevini ihmal ettiği kanaati uyandırdığından Opr.Dr.Yaşar Kaya hakkında 4483 sayılı Devlet Memurları ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanu'nun 6.maddesi gereğince Soruşturma İzni Verilmesine"

İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Büro Amirliği'nden 11 Haziran tarihinde verilen raporda ise Ortaca Kaymakamlığı'nın verdiği soruşturma izni dikkate çekilirken, doktor hakkında da Kınama cezası verildi. Ancak aynı raporda görevden almanın farklı hükümlere tabi olduğu ve mahkemenin devam ettiği belirtiliyor.

EĞİTİME İHTİYACI VAR

Opr.Dr. Yaşar Kaya'nın, Ortaca Devlet Hastanesi Baştabipliği'nce 2010 yılında "Eğitim eksikliği var" yazısı da dikkat çekiyor.

Ortaca Devlet Hastanesi Baştabipliği'nin o dönem ki AK Parti Muğla Milletvekili Dr.Mehmet Nil Hıdır'a verdiği bilgilendirme yazısında, Opr.Dr. Yaşar Kaya ile ilgili olarak, "Opr.Dr. Yaşar Kaya, 05 Mart 2010 tarihinde hastanemizdeki görevine başlamış olup, 2009 yılında hastanemizde olmamasına rağmen bu yıl içinde ameliyathaneyi sadece 2 kez kullanmıştır. Eğitim Eksikliği vardır" şeklinde rapor verdiği öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaklaşık 4 Ay Önce Ortaca'da Öldürülen Çağrı Aydoğan'ın Katil Zanlısı Hala Yakalanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement