Yabancı Öğrenciler, Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yabancı Öğrenciler, Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Buluştu

Yabancı Öğrenciler, Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Buluştu

İstanbul'da uluslararası öğrenci derneklerinin organize ettiği 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılış programı, Eminönü Halk Eğitim Merkezinde yapıldı.

26.10.2013 22:23  Güncelleme: 22:45

İstanbul'daki uluslararası öğrenci dernekleri tarafından organize edilen 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılış programı, yabancı öğrencileri bir araya getirdi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile Bab-ı Alem, Sefire-i Alem ve Mihmandar uluslararası öğrenci derneklerince, Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte şiirler okundu, sinevizyon gösterimleri yapıldı, sahne porformanslarının yanında uluslararası mehter takımı gösterisi gerçekleştirildi.

Programda konuşan UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, yeni eğitim yılının kardeşçe ve bereketli olacağını ümit ettiğini belirterek, 10 yıldan beri kurum olarak tüm Müslümanların kardeşliğine inandıklarını söyledi.

Kısa süre önce hac ibadetini yerine getirmek için Mekke'ye gittiğini anlatan Bolat, oradaki atmosferin, tüm Müslümanların aynı ümmetin evlatları olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Şu an İstanbul'da olduklarını söyleyen Bolat, şöyle devam etti:

"Yine burada da kardeşiz. Beraber yaşayabilir ve çalışabiliriz. Her türlü sıkıntımızı birbirimize anlatabiliriz. Biz Peygamber Efendimizin ümmeti olarak kardeşliğimize inanıyor ve bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Rabbim bizi Türkiye'de yarattı. Türkiye vatandaşı olarak yaşıyoruz. Sizler de dünyanın çeşitli yerlerinden geldiniz. Biz de diyoruz ki,  'Biz kardeşiz ve bir milletiz, derdinizle, sevincinizle Türkiye'de bulunduğunuz sürece beraberiz ve bu beraberlik devam edecek'. Bu anlamla bu yılki eğitim ve öğretim yılını açıyoruz."

Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Akkurt da misafir öğrencilerin derneklerinin çatısı altında evrensel kardeşlik bilincine sahip olmasını amaçladıklarını belirtti.

Bu öğrencilerin, temel dini bilgiler açısından donanımlı olmalarını hedeflediklerini vurgulayan Akkurt, "Modern dünyayı ve dünya sistemini tanıyan, organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin durumunun ve ihtiyaçlarının farkında, İslam kültür ve tarihinin ana hatlarına vakıf, farklılıklara karşı müsamahalı birer gönüllü medeniyet elçisi olarak ülkelerine dönmeleri temel gayemizdir" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yabancı Öğrenciler, Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement