Vali Yerel TV'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Yerel TV'yi Ziyaret Etti

Vali Yerel TV\'yi Ziyaret Etti

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'te yerel yayın yapan Kanal 56 televizyonunu ziyaret etti.

28.02.2014 13:29

Siirt Valisi Ahmet Aydın,"Siirt'i güzel ve parlak günlerin beklediğini" söyledi. Kanal 56 da canlı olarak yayınlanan "Sohbet Özel" Programına katılarak, Kanal 56 tv genel yayın yönetmeni Ayhan Mergen ve program editörü Eda Zeydan'ın sorularını cevaplandıran Vali Aydın, çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı ve ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çözüm sürecine değinen Vali Aydın, bu sürecin desteklenmesi gerektiğini belirterek kendisinin de 3 dilli kardeş şehirde, bu kardeşliğin çalışmalar yaptığını söyledi. İlk göreve başladığı günden bu yana yerleşim birimlerinin gerçek adlarına kavuşmaları gerektiğini yönündeki düşüncesini açıkladığını ve bu yönde gelen müracaatları değerlendirdiklerini ifade eden Vali Aydın, buna örnek olarak Veysel Karan-i ve Zokayd beldeleri ile Tilan VE Sinep köyünü gösterdi. Siirt'te yeni hava alanın Kurtulan yakınlarında Batman yolu üzerinde kurulması yönünde teknik heyetin olumlu rapor verdiğini belirten Vali Aydın, demiryolunun da Siirt'te ulaştırılması için gerekli ihale sürecinin devam ettiğini açıkladı.

2005 yılında hizmete girmesine rağmen bu güne kadar yeteri kadar doldurulamayan organize sanayi bölgesinde önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Vali Aydın, bir iki haftalık bir süre içerisinde burada üç fabrikanın temellerinin atılacağını müjdeledi.Girişimcilerin bölgemize tanınan fonlardan daha fazla yararlanmaları gerektiğini kaydeden Vali Aydın, Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisinde vatandaşa yardımcı olunması için geceli gündüzlü bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Yerel TV'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement