Uü Eski Rektörü Prof. Dr. Dilek: Devletimize Çok Kırgınım - Son Dakika
Güncel

Uü Eski Rektörü Prof. Dr. Dilek: Devletimize Çok Kırgınım

Uü Eski Rektörü Prof. Dr. Dilek: Devletimize Çok Kırgınım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı atamasının ardından, eski Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, veda mesajı yayınladı.

03.04.2015 12:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı atamasının ardından, eski Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, veda mesajı yayınladı. Prof. Dr. Dilek, öğretim üyeleri ve üniversite çalışanlarına gönderdiği mesajda, "Atama sürecinde şahsım ve yönetimimizle ilgili birçok yalan, saptırma ve iftiranın YÖK dahil olmak üzere devletimizin en üst makamlarına kadar ulaştırıldığını bilmenizi isterim. Bu iftiraların bir kısmına cevap yazabilme imkanı elde edebildik. Ancak sürecin sonunda bu çabalarımızın etkili olmadığını üzülerek gördük. Bu nedenle de devletimize çok kırgınım" dedi.

Uludağ Üniversitesi'nde 26 Şubat'ta yapılan rektörlük seçimlerinde mevcut Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek 576 oyla birinci olurken, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay 265 oyla ikinci oldu. Seçimin ardından YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Ulcay'ı birinci sıraya alarak Cumhurbaşkanlığına gönderdi. Prof. Dr. Ulcay, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne atadı.

Atamanın açıklanmasının ardından eski Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek veda mesajı yayınladı. Öğretim üyeleri ve üniversite çalışanlarına gönderilen 'Saygıdeğer Akademisyenler, Sevgili Çalışanlarımız ve Öğrencilerimiz' başlıklı veda yazısında, kurum olarak devletin bu kararına saygı gösterilmesini gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Dilek, atama sürecinde yaşananlara sitem etti. Prof. Dr. Dilek, veda yazısında şunları söyledi:

"Ancak atama sürecinde şahsım ve yönetimimizle ilgili birçok yalan, saptırma ve iftiranın YÖK dahil olmak üzere devletimizin en üst makamlarına kadar ulaştırıldığını bilmenizi isterim. Bu iftiraların bir kısmına cevap yazabilme imkanı elde edebildik. Ancak sürecin sonunda bu çabalarımızın etkili olmadığını üzülerek gördük. Bu nedenle de devletimize çok kırgınım. Tek tesellim bu iftira sahipleri ve onlara destek verenlerle 'mahşeri hesap günü'nde mutlaka hesaplaşacak olmamızdır."

Veda yazısının eklerine YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini bildirdiği yazı örneklerini de koyan Prof. Dr. Dilek, şöyle devam etti:

"Saygıdeğer mensuplarımız, ek dosyada YÖK ve diğer üst devlet makamlarına iletilen ve asılları bende olan belgeleri sizlere takdim ediyorum. Amacım bu haksız ithamların zihninizde kalıcı yer bulmasıdır. Böylelikle her zaman karşılaşabileceğiniz bu tür makam hırsı olan insanlara ve gruplara karşı gelecekte aklınızla, vicdanınızla ve sezgilerinizle tavır almanızdır. Hepiniz şahitsiniz ki 4 yıllık görev süremiz içerisinde 'Adalet, Ortak Akıl ve Vicdan, Dürüstlük, Hoşgörü ve Nezaket' gibi insani değerlerden bir an bile uzaklaşmadık. O nedenle her zaman ezici bir çoğunlukla bizleri desteklediniz, yanımızda oldunuz. Bu güveniniz ve böylesine güçlü ve köklü bir kurumu yönetme onurunu bizlere verdiğiniz için sizlere en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunarım. Gelecek günlerin Uludağ Üniversitesi ailesine ve ülkemize başarı, huzur ve mutluluk getirmesini yürekten diliyorum ve dua ediyorum." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uü Eski Rektörü Prof. Dr. Dilek: Devletimize Çok Kırgınım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement