Uşak TOKİ'de Yol Sancısı - Son Dakika
Güncel

Uşak TOKİ'de Yol Sancısı

Uşak TOKİ\'de Yol Sancısı

Uşak'ta TOKİ konutlarının yolunun imar planında olmadığı belirtildi.

18.03.2013 13:58  Güncelleme: 14:04

Uşak'ta TOKİ konutlarının yolunun imar planında olmadığı belirtildi. 8 yıl önce kendisinden habersiz 20 bin metrekare arsasının üzerinden Başbakan Erdoğan'ın açılış yapması için geçici olarak yol ve altyapı geçirildiğini ancak, yıllardan bu yana soruna çözüm bulamadığını öne süren Yılmaz Küçükçakın, çaktığı kazıklara emniyet şeridi bağlayıp yolu trafiğe kapattı.

Uşak'ta 1113 konutun ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin bulunduğu TOKİ konutlarına ulaşımı sağlayan Koruüstü Mevkii'ndeki yol, arazi sahibi Yılmaz Küçükçakın tarafından trafiğe kapatıldı. Yolun kapatıldığından habersiz olanlar, otomobilleriyle tarlalardan geçmeye çalıştı. Arazi sahibi Küçükçakın, halkın mağdur olmasını istemediğini anlatırken, "Belediye 8 yıldır beni oyaladı. Kullanılmakta olan yol imar planlarında görünmüyor. 'Başbakan gelecek 3 günlüğüne yol açtık' dediler, 8 yıl geçti. 20 bin metrekare arazim mahvoldu. Belediye arazimle ilgili sorunu çözüme kavuşturana kadar yolu trafiğe açmayacağım" dedi.

"BAŞBAKAN GELECEK" DİYE AÇILDI

TOKİ konutlarının açılış safhasında dönemin Belediye Başkanı AK Parti'li Mesut Apaydın tarafından kendisinden habersiz arazine yol yapıldığını savunan Yılmaz Küçükçakın, şu iddialarda bulundu:

"8 yıl önce bana sormadan arazime asfalt yol yapıldı. 3 gün sonra düzeltilecekti ama 8 yıl oldu. Arazimi geri alabilmek, alamasam da yeni imar uygulaması yapılması konusunda 8 yıldır uğraşıyorum. Dönemin Belediye Başkanı AK Parti'li Mesut Apaydın ve şimdiki Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan arazimle ilgili çözüm üretmiş değil. Arazimin yüzde 50'sini bağışlamama rağmen, halen arazim muallakta bekliyor. Çareyi yolu kapatmakta buldum. Belediye arazimle ilgili konuda çözüm üretene kadar da yolu trafiğe açmayacağım."

"BELEDİYEYE DAVA AÇACAĞIM"

Yıllardır çözüme kavuşmayan arazi konusunda belediyeye avukatları aracılığı ile dava açacağını belirten Yılmaz Küçükçakın, şöyle devam etti:

"Bundan sonra kararı yasalar verecek. Avukatım aracılığı ile her türlü hukuki yola başvuracağım. Şu anda cebimden 1000 lira masraf yaparak arazimin kadastro işlemlerini yaptırdım ve sınır kazıklarını çaktırdım. Şimdi de kazıkları çakarak güvenlik şeridi ile yolu trafiğe kapattım. Avukatlarım aracılığıyla dava açarak belediyeden tarlalarımın kiralarını ve her türlü masrafımı alacağım. Pazar yeri olarak kullanılan yerde pazarcılardan alınan ücretin de bana ödenmesini isteyeceğim. Ben çözüm istiyorum."

Yolun kapatılması ile zor durumda kalanlar, belediyenin bir an önce konuya çözüm bulmasını istedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak TOKİ'de Yol Sancısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement