Uşak - Mhp´ Li Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan'a Yüklendi - Son Dakika
Güncel

Uşak - Mhp´ Li Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan'a Yüklendi

Uşak - Mhp´ Li Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan\'a Yüklendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı Referandumda Oylanacak Anayasa Paketiyle İlgili Olarak, 'pakette Kamuflaj, Makyaj ve Ambalaj Malzemeleri Vardır. Bütün Bunlar Başbakan'ın Sakladığı Gizli Gündeminde Konusu Olan İki Hesabı Gizlemeye Yöneliktir. Paketteki Makyaj Malzemelerini Temizlediğiniz Zaman Başbakan'ın Gerçek Niyeti Ortaya Çıkacaktır' Dedi.

09.08.2010 18:35

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı referandumda oylanacak anayasa paketiyle ilgili olarak, ''Pakette kamuflaj, makyaj ve ambalaj malzemeleri vardır. Bütün bunlar Başbakan'ın sakladığı gizli gündeminde konusu olan iki hesabı gizlemeye yöneliktir. Paketteki makyaj malzemelerini temizlediğiniz zaman Başbakan'ın gerçek niyeti ortaya çıkacaktır' dedi.

MHP Uşak İl Başkanlığı tarafından Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen kahvaltıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, MYK üyeleri, MHP'li eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, MHP Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş, Uşak Belediye Başkanı MHP'li Ali Erdoğan, mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı. Bölükbaşı, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de Türkiye'nin kaderini belirleyecek hayati bir referandum için sandık başına gidileceğini vurgularken, ''8 yıldır ülkeyi yöneten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi yoksullaşan ve fakirleşen bir hale getirdi. Gelinen noktada karşımızda yolsuzluğun, hırsızlığın, vurgun ve talanın her alanda kök saldığı ve AKP'nin bir siyasi parti olarak kurumsal yolsuzluk markası haline geldiği soyulan bir Türkiye vardır' dedi.

Türkiye'nin çok kötü günler yaşadığını belirten Bölükbaşı, ''Bugün gelinen noktada karşımızdaki Türkiye manzarası; milli kimliği sorgulanan, milli birliğinin temelleri yıkılmak istenen, PKK'nın siyasallaştığı, terörün tırmandığı ve Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl başlattığı PKK açılımı ile bölücü terör örgütünün amaçlarına sahip çıktığı, bölünmek istenen bir Türkiye'dir. Anlatmak isteğim; bu manzara Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin eseridir. Anayasa değişikliği ve referandum süreci de Başbakan Erdoğan'ın bu alandaki lekeli sicili ile doğrudan ilgilidir' diye konuştu.

Bölükbaşı, ''Başbakan 8 yıl sonra daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla hukuk ihtiyacını hatırlamış, 12 Eylül yasasının izlerini silme gereğini duymuş ve 12 Eylül darbecileri ile hesaplaşmanın yolunu açma ihtiyacını hissetmiştir. Şimdi burada bir gariplik yok mu? 8 yıl boyunca Türkiye'yi bir yangın yerine ve harabeye çeviren Başbakan, şimdi Türk milletinin karşısına klişe sloganı ile çıkarak Anayasa paketini Türk milletine pazarlayabilmek için siyasi, vicdani, hukuki ve ahlaki hiçbir sınır tanımayan kuyruklu yalanları da içeren bir yanıltma kampanyası başlatmıştır' dedi.

12 Eylül anayasasının şimdiye kadar 17 kez değiştiğini ve 83 maddesinin yeniden yazıldığını vurgulayan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

''Aslında ortada 12 Eylül anayasası kalmamıştır. 12 Eylül Anayasası'nın izlerini sileceğim yalanı ile Türk milletinin karşısına çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ın hazırladığı paketin içinde 12 Eylül'ün tek izi olan YÖK ne yazık ki yoktur. Neden yoktur; çünkü YÖK'ü ele geçirmiştir artık. Başbakan'ın söylemlerine baktığımız zaman telaş içinde, gerçek amaçlarını, gizli gündemlerini saklamak için bir paket hazırlamıştır. Pakette kamuflaj, makyaj ve ambalaj malzemeleri vardır. Bütün bunlar Başbakanın sakladığı gizli gündeminde konusu olan iki hesabı gizlemeye yöneliktir. Paketteki makyaj malzemelerini temizlediğiniz zaman Başbakanın gerçek niyeti ortaya çıkacaktır. Çocukların korunması, kadınlara pozitif hak tanınması, memurların toplu sözleşmeleri gibi konular Anayasa değişikliğini gerektirecek konular değildir. Sen 8 yıldır bu konuları yürürlüğe geçirdin de sana bunlar anayasaya aykırı diyerek karşı çıkan mı oldu. Bu konularda adım atabilmek için Anayasa değişikliğine mi ihtiyacın var.'

MHP'li Deniz Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan'ın PKK açılımı ve Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirmek için referanduma gittiğini vurgularken, ''Başbakan geçen yıl başlattığı PKK açılımını önümüzdeki dönemde ilerletilebilmesi için bu kapsamda atmaya hazırladığı adımlarının Anayasa engeline takılmasını engellemek için bu Anayasa değişikliğini önümüze getirmiştir. Habur, Başbakanın PKK açılımının aynasıdır. Başbakan bu paketle PKK'nın milli kimliğinin önünü açacaktır. Anayasa'nın değiştirilemez 2. Maddesi üzerinde adım atmaya başlarsanız Anayasa suçu işlemiş olursunuz. Bunun karşılığı da anayasa mahkemesinde yargılanmaktır. Başbakan onun için anayasa değişikliğine giderek ve yüce divanda ileri de kendisinin yargılanması muhtemel Anayasa mahkemesini ele geçirmeye çalışıyor. AKP hükümeti devletin her kademesinde boğazına kadar yolsuzluk çamuruna batmıştır. Bundan kaçmak için Anayasa paketi hazırlamışlardır. Ülkemizin refaha çıkması için MHP olarak referandumda hayır oyu verilmesini istiyoruz' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak - Mhp´ Li Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan'a Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement