Urla, Meydanına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Urla, Meydanına Kavuştu

Urla, Meydanına Kavuştu

İzmir'in Urla İlçesi'nin en önemli ve en büyük projesi olan Meydan Projesi ve Atatürk Heykeli, ulu önderin ilçeye ziyaretinin 85'inci yıldönümü olan 30 Haziran'da açıldı.

30.06.2011 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu proje nedeniyle, 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla gözaltına alınan Urla Belediye Başkanı CHP'li Selçuk Karaosmanoğlu 9 ay cezaevinde tutuklu kalmıştı.

Urla'nın sosyal yaşamına katkı sağlayacak, ilçe merkezinin cazibesini arttırıp ticari potansiyelini geliştirecek proje Atatürk'ün ilçeyi ziyaretirin yıldönümünde hayata geçirildi. Toplam 18 bin 750 metrekarelik alanı kaplayan Atatürk Heykeli, tören alanı, kapalı otopark ve alışveriş merkezi kompleksinden oluşan projenin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenen törene, Urlalılar, ellerinde Türk bayraklarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde yürüyerek geldi.

Törene Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Doğan, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu ve Suat Çağlayan, emekli generaller Cahit Sarsılmaz ve Yaşar Müjdeci de katıldı.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, ilçeye yakışır bir meydan kazandırmak için 2007 yılında başlattıkları projeyi pek çok engellemeye rağmen tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Karaosmanoğlu, "İlçe merkezinin cazibesini arttıracak, ticari potansiyelini geliştirecek, özellikle yaşanan otopark sıkıntısını giderecek meydan projemizi hayata geçirmek herkesin bildiği gibi hiç kolay olmadı. Bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığımız anlaşıldı. Bizi hiç yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere tüm dostlarıma ve Urlalı hemşehrilerime minnetlerimi sunuyorum" dedi.

Daha sonra alt kaidesinde Atatürk'ün Urla'yı ziyaret edişinin fotoğrafından esinlenerek yapılan bir rölyefin de bulunduğu Atatürk heykelinin açılışı barış güvercinleri ve balonlar uçurularak yapıldı. Heykelin arkasına 3 zeytin fidanı dikildi. Ardından alışveriş merkezi, Urla Meydan Projesi kapsamında restorasyonu yapılan eski Tamirhane binasında yer alan 'Atatürk Resimleri ve El Emeği Göz Nuru' sergileri açıldı. Tören, verilen kokteylle sona erdi.

Meydan projesinde 350 araçlık 2 katlı otopark, 58 dükkan, sosyal alan, Atatürk heykelinin bulunduğu bin 250 metrekarelik tören alanı ve 5 bin metrekarelik meydan yer alıyor.

OPERASYONA KONU OLMuş, BAŞKAN CEZAEVİNDE YATMIŞTI

Dört yıl önce, Urla Cumhuriyet eski Başsavcısı Rıdvan Göndoğdu'nun, 'Hortum' adını verdiği operasyonla harakete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, aralarında, ANAVATAN'dan CHP'ye geçen Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, ile birlikte birçok kişiyi gözaltına almıştı.

Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu projeyi gerçekleştiren firmanın yönetim kurulu başkanı Nafiz Gönen başta olmak üzere 13 kişi meydan projesinin ihaleye fesat karıştırmak, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Karaosmanoğlu 29 Temmuz 2007 yılında girdiği cezaevinden 12 Mart 2008'de çıkmış, 26 Aralık 2008 yılında da görevine dönmüştü. Diğer tutuklular da değişik sürelerde tahliye edilmişti. Halen süren davada bilirkişi Başkan Karaosmanoğlu'nun ihaleye fesat karıştırmaktan değil, görevi kötüye kullanmaktan cezalandırılması gerektiği yolunda rapor vermişti. - İzmir/ Urla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Urla, Meydanına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement