Urla'da RES tepkisi - - Son Dakika
Güncel

Urla'da RES tepkisi -

Urla\'da RES tepkisi -

Urla ilçesi Ukuf mevkisinde yapılacak rüzgar enerji santraline (RES) tepki gösteren bir grup, protesto yürüyüşü yaptı.

19.01.2014 19:42

Urla ilçesi Ukuf mevkisinde yapılacak rüzgar enerji santraline (RES) tepki gösteren bir grup, protesto yürüyüşü yaptı.

Yağcılar - Demircili Çevre Derneği (YADEM) tarafından organize edilen etkinlik nedeniyle Yağcılar köyünde toplanan grup, "yaşam alanlarımıza dokunmayın" sloganları atarak Ukuf mevkisine kadar yürüdü.

Etkinliğe destek veren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye'nin temiz enerjiye ihtiyacı olduğunu ancak kurulacağı bölgelerin çok dikkatli seçilmesi ve insanların yaşam alanları içinde olmaması gerektiğini söyledi. Urla'da RES yapımı için ağaçların kesildiğini, yolların açıldığını söyleyen Çam, "Buna şiddetle karşıyız. Çünkü doğa bizim, bu güzellikler bizim. Doğayı bir daha kazanma şansımız yok" dedi.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da, rüzgar enerji santrallerine karşı olmadıklarını, yeri konusunda sorun yaşandığını ve buna tepki gösterdiklerini belirtti. Urla'nın da üzerinde bulunduğu yarımadanın doğal güzellikleri, sahilleri ve temiz havasıyla cennetten bir parça olduğunu belirten Karaosmanoğlu, "Bir daha bulanamayacak tabi güzelliklerin içinde RES'lerin kurulmak istenmesi bizi üzüyor. Bu konulara hassas davranılarak gerekli düzeltmelerin yapılmasını istiyoruz. Bir daha elde edemeyeceğimiz güzelliklerimizin kaybolmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç da RES'lerin tarım arazilerine kurulduğunu ve doğayla birlikte çiftçiye de büyük zarar vereceğini savundu.

Avukat Şehrazat Mercan ise İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişinin hazırladığı raporda, santralin kurulacağı bölgenin Türkiye'nin kuş göç yolunda olduğunu belirttiğini, bölgenin ayrıca endemik bitkiler açısından da önemli bir rezerv alanı olduğunu söyledi.

Protestoya sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

-res protestosu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Urla'da RES tepkisi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement