Ünlü Analist PKK'nın Eylem Stratejisini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Ünlü Analist PKK'nın Eylem Stratejisini Anlattı

Ünlü analist Serdar Sement'in canlı yayında "tarihi bir grafik" diye gösterdiği grafikle, PKK'nın eylemlerini sistematik bir şekilde doğu-batı istikametinde yaptığı ortaya çıktı.

30.09.2015 16:02  Güncelleme: 16:10

Ünlü siyasi analist Serdar Sement, Samanyolu Haber ekranlarında katıldığı canlı yayında son dönemde artan PKK şiddetine dair önemli açıklamalarda bulundu.

PKK'yla mücadele hakkında önemli rakamlar veren Sement, öldürülen PKK'lı sayısını da verdi. 2011-2015 arası rakamları veren Sement "Biz sadece kati, teyit edilmiş rakamlarla çalışıyoruz. Milim sekmez. Bunlar güvenebileceğiniz rakamlar" dedi.

SINIRDA MÜTHİŞ SIKILAŞTIRMA POLİTİKASI

Askerin sınırda çok ciddi bir sıkılaştırma politikası uyguladığını hatırlatan Sement, "Irak ve Suriye sınırında müthiş bir sıkılaştırma uyguluyor. Çelikten bir duvar oluşturulmuş durumda. Çok başarılı." dedi.

ÇARPICI RAKAMLAR

PKK eylemlerine dair çarpıcı rakamlar veren Sement, "PKK Eylül (25 Ağustos - 25 Eylül) ortalamasına göre; sadece kırsalda ortalama her gün 13-14 ölüm ya da ölüm riskli eylem yapmaktadır. PKK, sadece eylül ortalamasına göre, sadece kırsalda ortalama her gün yaklaşık 2 güvenlik görevlisi şehit etmektedir. Ortalama hergün sadece kırsalda 2 kez sıcak çatışmaya girmektedir" dedi.

TARİHİ GRAFİK

Canlı yayında ilk kez Kara Kuvvetleri'nin bölgedeki konuşlanmasına ilişkin bir grafik yayınlayan Sement, "Müthiş bir konuşlanma, kırsalda PKK'yı perişan eder" dedikten sonra PKK'nın eylemlerindeki bütüncül stratejiyi anlatan başka bir grafik gösterdi. "Bu izleyicinin karşılaştığı tarihi bir grafiktir. Çok emek verdik. Bizi çok üzen bir çalışmadır" diyerek PKK'nın sistematik eylemlerini grafik üzerinden anlattı. Grafikte PKK'nın eylemlerinin hepsinin doğu-batı istikametinde olması dikkat çekti.

Ünlü Analist PKK\'nın Eylem Stratejisini Anlattı

Son Dakika Güncel Ünlü Analist PKK'nın Eylem Stratejisini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • fırtına poyraz x: selo kusura kalma imansiz kitapsız a oy yoktur bizden 63 32 Yanıtla
  • hamza demur: inadina hdp 25 61 Yanıtla
  • akdeniz: 30 yıldır bu analistler konuşuyor. demek ki yöntem yanlıştır ki bitmiyor. bir de barışı denesek diyoruz. 24 30 Yanıtla
  • Sirnak: anmadim eger bukarar pkkliyi öldürüyorsunuz niye okadar korkuyorsunuz bunuda artik herkes biliyor 1 yilda binlerce asker polis ama siz hepsini gizliyorsunuz pkk cok az kayip veriyor eger bukadar kayipleri olsa pkk bir iki yilda biterdi 19 30 Yanıtla
  • Niksar: Barıs icin 1 kasımda oylar hdp ye :) 9 40 Yanıtla
  • Je suis charlie: Diren diren azkaldi. Asker oluleri sivil halk getirdi, genel kurmay 24 saat sonra aciklama yapti. 13 36 Yanıtla
  • mardinli.: hdp sandığımız gibi değil... Bn şahsen bu partiye daha oy vermicem..iki ucu ...değnek.. 32 14 Yanıtla
  • Yozgatliyim: kafir pkk. 35 6 Yanıtla
  • Sirnak: gecen fasist erdogan 2000 demisti hep azaliyormu yalanlari ortada 16 22 Yanıtla
  • Ustam: Bunlar ne haltlar yediklerini bildikleri için şimdide kendilerini emniyet güçleri yerine koymaya çalışıyorlar. Hainlerin sonu cehennemin dibidir. 36 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement