Üniversitelilerin Katlamalı Harç Protestosu - Son Dakika
Güncel

Üniversitelilerin Katlamalı Harç Protestosu

Üniversitelilerin Katlamalı Harç Protestosu

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, kaldıkları dersler için üniversite harcı dışında ayrıca ücret alınmasını Rektörlük önünde protesto etti.

09.01.2015 19:35  Güncelleme: 19:57

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, kaldıkları dersler için üniversite harçı dışında ayrıca ücret alınmasını Rektörlük önünde protesto etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz pazartesi günü tekrarını aldıkları dersler Bilgi İletişim (DEBİS) öğrenci hesaplarına 'ders ücreti' adı altında yeni bir para istendiğini görünce tepki gösterdi. Öğrenciler sosyal medya aracılığıyla imza kampanyası düzenleyip uygulamanın kaldırılmasını istedi. DEÜ yönetimi ise yönetmelik gereği bu dersler için ücret istediklerini açıkladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün Alsancak'taki binası önünde toplanan öğrenciler, 'Katlamalı Soyguna Hayır', 'Müşteri Değil Öğrenciyiz', 'Eğitim Haktır Satılamaz' sloganları attı. Öğrencilerin aralarından seçtiği temsilciler sorunlarını Örenci İşleri yetkililerine anlattı. Eylem sırasında polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Öğrenciler adına dışarıda basın açıklaması yapan Lütfiye Burcu Kara, yeni uygulanan sisteme göre normal öğrenim süresini geçen, bir dersi 3. veya daha fazla kez alan öğrencilerin bu ek dersler için belirli bir ücret ödemek zorunda kaldığını, böylece harçların katlandığını söyledi. Kara, "Bu ücret ders tekrarı yapıldıkça katlanarak artıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine yansıyan ücretler 2 bin, 3 bin liraya kadar çıktı. Üstelik yansıyan ücretlere bu senenin bahar dönemi ücretleri eklenmedi. Üniversite yaptığı açıklamada bize ikinci dönemin başında bütün bu ücretleri ödememizi aksi takdirde kayıt yapılamayacağını duyurdu. Bizler bugün buraya üniversiteliler olarak ortak aldığımız kararlar doğrultusunda bazı soruların cevabını almaya geldik. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün"e soruyoruz. Bu haksız harç uygulamasının neresinde duruyorsunuz? Üniversite öğrencilerini müşteri olarak gören bu sistemin karşısında mı olacaksınız, yoksa yanında mı olacaksınız?" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversitelilerin Katlamalı Harç Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement