Üniversite ile Emniyet Arasında Kriminal İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Üniversite ile Emniyet Arasında Kriminal İşbirliği

Üniversite ile Emniyet Arasında Kriminal İşbirliği

Uludağ Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ile ortak akademik çalışmalar yapmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.
İmzalanan protokol ile tarafların başta adli bilimler olmak üzere çeşitli disiplinlerde ortak...

22.11.2013 17:19

Uludağ Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ile ortak akademik çalışmalar yapmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol ile tarafların başta adli bilimler olmak üzere çeşitli disiplinlerde ortak araştırmalar yapması, eğitim ve akademik çalışmalarda kullanılmak üzere ilgili mevzuat çerçevesinde akademik veri, teknik materyal ve laboratuarların karşılıklı kullanılması, konferans ve seminerler düzenlenmesi, öğrencilerin ortak işbirliği projelerinde görev alması ve staj gibi geniş bir yelpazede işbirliği yapılması öngörülüyor. Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu'nda düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Oğuz Karakuş, öğretim üyeleri ve emniyet mensupları katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, protokol öncesinde yaptığı konuşmada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün veri açısından akademisyenler için ne kadar zengin bir yer olduğunun farkında olduklarını ifade ederek, "Bizde de bilim insanları var ve inşallah beraber çok güzel çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaların günlük hayatımıza olumlu katkıları olacağına inanıyorum" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Oğuz Karakuş da, "Biz polisin bilimsel yüzüyüz" diyerek başladığı konuşmasında, daha önce iki üniversite ile işbirliği yaptıklarını, ancak ilk kez topyekun desteği Uludağ Üniversitesi'nde gördüklerini, bu enerjinin de büyük bir sinerji doğurduğunu söyledi. Dr. Oğuz Karakuş, "Bu enerjinin sinerjiye döndüğünü görmek bizi mutlu etti. Yayın ve tez açısından bizde çok veri var. Adli bilim alanında yüzde 80 oranında ekspertiz işlerini biz yapıyoruz. Bu verilerin değerlendirilip bilimsel alanlara aktarılması çok önemli. Buna vesile oldukları için Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite ile Emniyet Arasında Kriminal İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement