Üniversite Birincisi Mısırlı Reem Oldu! - Son Dakika
Güncel

Üniversite Birincisi Mısırlı Reem Oldu!

Üniversite Birincisi Mısırlı Reem Oldu!

İSTANBUL Kemerburgaz Üniversitesi'nde 2016-17 akademik yılında mezun olan bine yakın öğrenci büyük bir törenle diplomalarını aldı.

19.06.2017 15:30

İSTANBUL Kemerburgaz Üniversitesi'nde 2016-17 akademik yılında mezun olan bine yakın öğrenci büyük bir törenle diplomalarını aldı. Üniversiteyi 3,99 ortalamayla İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinden Mısırlı Reem Kamal Elsayed Mahmoud Rabea birinci olarak bitirdi.

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. Mezun olan  öğrencilerin yanı sıra törene öğretim üyeleri ve ailelerde katıldı. Üniversitenin ilk olgunluk dönemi mezunlarını verdiğini söyleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, "Çok mutluyuz,gururluyuz. Üniversitemiz ilk olgun dönemi mezunlarını veriyor. Bölümlerimizin yüzde 80'i mezun veriyor bu yıl. Biz eğitim süresi boyunca öğrencilerimize yalnız ilim ve bilim öğretmedik. Aynı zamanda karakteristik özellikleri; yani insan olmada,yönetici olmada, iş adamı olmada gereklilik duyacakları özellikleri de vermeye gayret ettik. Ümit ediyorum ki vermişizdir." dedi.

"BABAMIZIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK, MUTLUYUZ"

Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Vakkas Altınbaş, "Bu sene güzel katılımlı, en büyük mezunlarımızı veriyoruz. Mutluyuz, heyecanlıyız. Altınbaş Vakfı olarak İKBU'ya verdiğimiz destek devam edecek. Her zaman yanlarındayız, bugün hakikaten çok heyecanlıyız. Gençlerimiz bugün ailelerinin huzurunda diplomalarını alacaklar. Babamızın vasiyetini yerine getirdik.Bu bizi çok mutlu etti. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BİZ GİDEREK BÜYÜYEN BİR AİLEYİZ"

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan şunları söyledi:

"2008 yılında kurulan üniversitemiz, 2011 yılında öğrenci almaya başladı. Bu yıl üçüncü defa mezun veriyoruz. Her yıl artan sayıda mezun vermekten de gurur duyuyoruz. Hep beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 3 yıl evvel 160 civarında mezun vermişti. Bu yıl ise mezun sayımız bine yaklaştı. Önümüzdeki yıllarda bu sayı artarak devam edecek. Bu yıl içerisinde Uygulamalı Bilimler Fakültemizi de açtık. İlk defa gelecek yıl öğrenci alacağız. Tıp Fakültemizde gelecek yıl mezunlarını verecek. Giderek büyüyen, genişleyen, güçlü, başarılı bir aile olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türk eğitim sistemine böyle bir katkı sağladığımız içinde gururluyuz."

"ÇOK MUTLUYUM, EĞİTİMİME DEVAM ETMEK İSTİYORUM"

Üniversiteyi 3,99 ortalamayla birinci bitiren İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinden Mısırlı Reem Kamal Elsayed Mahmoud Rabea ise, "Ben çok heyecanlıyım, mutluyum. Gerçekten İKBU güzel bir üniversite çünkü İngilizce konuşmaya çok değer veriyorlar. Bana çok destek oldular, çok mutluyum. Önce iş bulmalıyım, sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Türkiye'yi çok sevdim, bazı yerler çok romantik, bana motivasyon verdi. Türkler çok tatlı" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Birincisi Mısırlı Reem Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement