Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar Ödül Töreni

Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar Ödül Töreni

1 ekim 2011 dünya yaşlılar gününde gerçekleştirilen Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar ödül töreni ses getirdi.

05.10.2011 08:58

İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği, "marifet iltifata tabidir" görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amacıyla Dünya Yaşlılar günü olan 1 Ekim 2011 Cumartesi günü Ankara ACİTY AVM'de çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair uluslararası "ZAMANI TERSİNE KURANLAR" ödül törenini gerçekleştirdi.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız başta olmak üzere İLESAM yönetim kurulunun tam kadro katıldığı törene ünlüler yağmur gibi yağdı. Törenin başlama saati olan 19.30'dan önce tamamı dolan salonda, heyecan ve neşe hâkimdi. Birçok ünlünün İLESAM üyeleriyle tanıştığı, sohbet ettiği ve fotoğraf çektirdiği törendeki sıcak ve samimi hava bütün konuklar tarafından takdirle karşılandı.

Özenle hazırlanmış bir kokteylle başlayan ödül töreninde, konuklar ikramların yanı sıra orada hazır bulunarak canlı performanslarıyla herkesi hayran bırakan TSM saz sanatçılarının eşsiz müzikleriyle keyiflendiler. Zaman Tüneli diye adlandırılan koridordan geçerek kokteyl alanına ulaşan konuklar özel olarak bu gün için hazırlanmış olan ve koridor boyunca devam eden "Bir insanın çocukluğundan başlayarak yaşlılığına kadar uzanan" zaman diliminin fotoğraflarından oluşan sergiyi izlediler. Burada ayrıca Genç Büyükler tarafından yapılmış olan el sanatlarından oluşan sergide yer aldı.Ödül töreni için İLESAM ve DYD üyelerinden oluşan 60 kişilik görevli kadrosuyla beraber özel bir ajans tarafından gönderilen genç kızlarımızda hizmet ettiler.

Son yılların en büyük sosyal sorumluluk projesi olduğuna tüm katılımcıların ve ödül sahiplerinin de onay verdiği törende TRT, NTV, ATV, Kanal D, BEYAZ TV, Anadolu Ajansı vb. oluşan yaklaşık 40-50 kadar gazeteci ve TV kanalı ödül törenini kayda geçirdiler. ACİTY AVM'nin özel internet kanalından tüm dünyaya yayınlanan tören, İLESAM Üyesi Gülten Ertürk'ün ön sunumuyla başladı. Proje tanıtım ve çalışmalarının anlatıldığı mültivizyon gösterisinden sonra gönüllü olarak projeye her anında destek veren AÜ TÖMER'in tanıtım filmi ve dünyanın her yerinden gelerek Türkçe'yi öğrenen öğrencilerinden oluşan müzik grubu Türkçe şarkılarıyla konukların sevgi ve takdirini kazandılar.

Işık ve alev gösterileriyle sahneye gelen ve ödül töreninin sunumunu gerçekleştiren Hakan Yılmaz ve ünlü sunucu Ayşe Egesoy öncelikle İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız'ı sahneye davet etti.

Sanat, bilim, devlet, medya ve basın alanında ün yapmış ve büyük hizmetler vermiş olan ödül sahiplerine ve salonu dolduran konuklara seslenen Parmaksız; İLESAM'ın kısa tarihinden, ne olduğundan, ne gibi hizmetler verdiğinden bahsederek, Türkiye'de telif haklarının hak ettiği yeri bulması için ilgili herkesin önemli görevleri olduğunu belirtti.

İLESAM'ın sosyal sorumluluk projelerine gereken özeni gösterdiğini söyleyen İLESAM Genel Başkanı, yaş almanın doğumla başladığını insanların yaşlandığı gibi eserlerinde yaşlandığını, İLESAM içerisinde de büyük eserler üretmiş ve halen üreten genç büyüklerin olduğunu, telif haklarının kurumumuz tarafından korunup eser sahibinin vefatından sonra bile hak sahibinin mirasçıları arayıcılığıyla 70 yıl daha korunduğunu dile getirerek İLESAM'ın öneminden bahsetti.

Parmaksız'ın konuşmasını tüm konuklar gibi TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in de dikkatle dinlediği gözlerden kaçmadı.İbrahim Şahin ödülünü aldıktan sonra telif konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Konuşmasını yapmak üzere davet edilen DYD kurucusu Umut Çınar'da yaşlılığın uluslararası düzeyde önemini vurgulayarak bugün Başkentte yanan kıvılcımın tüm dünya üzerinde etkili olacağını ve Birleşmiş Milletler bünyesinde Türkiye merkezli bir yaşlılık platformu oluşturacaklarını açıkladı.

Daha sonra Hakan Yılmaz ve Ayşe Egesoy'un sunumuyla başlayan ödül töreninde sanattan, bilime, siyasetten, spora, alanlarında ve hayatlarında zamanı tersine kurmayı başaran genç büyüklere ödülleri verildi. Medyanın yoğun ilgisiyle devam eden törende konukların sevgi çemberine aldıkları ünlü komedyan ve stand up ustası Beyazıt Öztürk şeref ödülünü almak için sahneye çıktığında salonda kahkaha tufanı yaşandı.

Esprileriyle ve samimi tavırlarıyla hayranlık uyandıran "Beyaz" İLESAM ve DYD'ye teşekkür ederek yaşlılar konusundaki hassasiyetini belirtti ve bundan sonra konuyla ilgili projelere destek olacağı sözünü verdi. Daha sonra sırayla sahneye gelen ödül sahipleri ödüllerini aldıktan sonra kısa konuşmalarla konunun hassasiyetine dikkat çekerek, İLESAM ve DYD ye çalışmalarında başarılar dilediler ve tebrik ettiler. Cemal Safi, Abdullah Satoğlu ve ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'ın okuduğu şiirler konuklar tarafından dakikalarca alkışlandı. Küba, İspanya, Güney Kore, Katar, Suudi Arabistan ve Hindistan Büyükelçi ve Kültür Ataşeleri ödüllerini sahnede hep birlikte aldı ve bu güzel kare görülmeye değerdi.

Birbirinden ünlü simaları "Zamanı Tersine Kuranlar" ödül töreninde buluşturmanın heyecanını ve sevincini yaşayan İLESAM ve DYD üyeleri törenin bitiminde konukları tek tek uğurlayarak daha güzel etkinliklerde yeniden buluşmanın ümidiyle ve büyük bir organizasyonun altından başarıyla kalkmanın sevinciyle salondan ayrıldılar.

Programlarında çıkan aksaklık yüzünden törene katılamayan Uğur Dündar, 3 Ekim akşamı Star TV Ana Haber bülteninde, ödülünü masasına koyup İLESAM ve DYD'ye bu ödüle lâyık görülüğünden dolayı teşekkür etti.

ULUSLARARASI ZAMANI TERSİNE KURANLAR ÖDÜLÜNE LÂYIK GÖRÜLEN GENÇ BÜYÜKLER

Cemil Çiçek (Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı): Prof. Dr. Recep Akdağ (Sağlık Bakanı): Ertuğrul Günay (Kültür ve Turizm Bakanı): Abdülkadir Aksu (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı): Prof. Dr. Nükhet Hotar (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı- Sosyal İşler Başkanı): İbrahim Şahin (TRT Genel Müdürü): Kemal Öztürk (Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü): Uğur Dündar (Star TV Haber Grup Başkanı): Prof. Dr. İsmail Tufan -Akdeniz Üniv. Gerontoloji Bölümü Başkanı; Dr. AVS Ramesh Chandra (Hindistan Büyükelçiliği): Yılmaz Özdil (Star Haber Direktörü-Hürriyet Gazetesi Yazarı): Prof. Dr.Hulusi Bülent Zeyneloğlu (Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite, Endoskopik Cerrahi): M. Rifat Hisarcıklıoğlu (TOBB Başkanı-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği): Dong-Woo Cho (Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür ve Basın Ataşesi): Abdullah Satoğlu (Araştırmacı-Yazar): Marta Moran (İspanya Büyükelçiliği Program Direktörü): Erez Eğilmez (Koreograf): Erdal İpekşen (Doğan Burda Dergi Ankara Bölge Temsilcisi): Rıdvan Dilmen-Güntekin Onay (NTV % 100 Futbol Programı): Ülkü Erakalın (Yönetmen): Gülsüm Öz (Senarist-Yazar): Jorge Quesada Cancepcion (Küba Büyükelçiliği): Fethi Yaşar (Yenimahalle Belediye Başkanı): Cemal Safi (Şair): Hand Al Abdulghanı (Katar Büyükelçiliği): Semih Sergen (Tiyatro Sanatçısı): Seda Sayan (Beyaz TV Sultan-ı Beyaz Programı): Prof.Dr. Şükrü Haluk Akalın (Türk Dil Kurumu Başkanı): Prof. Dr.Khalid Almutlaq (Suudi Arabistan Kültür Ataşesi): Engin Öztürk (HASVAK Genel Başkanı-Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı): Türkiye Polis Radyosu (Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı): Gereontolog Dr. Kemal Aydın- (DÜNYAK-Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı): Veli Sarıtoprak (TÜSİAV Başkanı-Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı): Doç. Dr.Birol Balaban (ENSEV Başkanı-Fiziksel Engelli Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı): Türk Sinemasında Zamanı Tersine Kuranlar Ödülü: Ferdi Merter Fosforoğlu, Halit Akçatepe, Nilüfer Aydan; Şeref Ödülü: Beyazıt Öztürk (Kanal D Beyaz Show Programı): Onur Ödülleri: Nevin Gökçek (Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Dayanışma Vakfı Onursal Başkanı): Gülgen Dural (Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı): Kazım Ergün (Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı): Sunum : Ayşe Egesoy-Hakan Yılmaz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement