"Uluslararası Çocuklar İçin Adalet Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

"Uluslararası Çocuklar İçin Adalet Sempozyumu"

"Uluslararası Çocuklar İçin Adalet Sempozyumu"

Adalet sisteminde çocuk haklarının korunmasının amaçlayan "Uluslararası Çocuklar İçin Adalet Sempozyumu" başladı."Çocuklar İçin Adalet Projesi" kapsamında gerçekleştirildi."Sempozyumun, çocuk adalet sisteminin geliştirilmesi ve çocuk haklarının"...

05.12.2012 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet sisteminde çocuk haklarının korunmasının amaçlayan "Uluslararası Çocuklar İçin Adalet Sempozyumu" başladı.

Hilton Otel'de yapılan sempozyuma Avrupa Birliği, UNICEF, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği

"Çocuklar İçin Adalet Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, sempozyumda yaptığı konuşmada,

"Sempozyumun, çocuk adalet sisteminin geliştirilmesi ve çocuk haklarının hayata geçirilmesinde uluslararası alanda işbirliğine örnek olmasını hedeflemekteyiz" dedi.

Çocuk hakları için önceki yıllarda yapılan projelere de değinen Erdem, 2 yıl sürecek projenin bütçesinin 3 milyon 750 bin avro olduğunu ve bu kapsamda çocukların mağduriyetinin giderilmesi için çalışılacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları da Türkiye'nin 24 milyon 18 yaş altı nüfusuyla Avrupa'nın en genç ülkesi olduğunu bildirerek, çocuğa yapılan yatırımın topluma yapılmış olacağını söyledi.

Öğrenilmiş çaresizlik, şiddet gibi istenmeyen davranışların çocuk yaşta oluştuğunu ve o dönemlerde engellemenin daha doğru olacağını kaydeden Zahteroğulları, bu kapsamda, çocuk mağdur olmadan koruyucu ve önleyici bir yapının oluşturulmasını öncelikli hedef olarak bildirdi.

Yabancılarında aralarında bulunduğu 300 uzmanın katılacağı ve üç gün sürecek sempozyumda, Türkiye'deki çocuk adalet sistemi, koruma-önleme, yargılama ve infaz konuları eşzamanlı panellerde ele alınacak.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Uluslararası Çocuklar İçin Adalet Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement