Uludağ'da Kayak Kazaları İçin Ağaçlara Minder Bağlandı - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Kayak Kazaları İçin Ağaçlara Minder Bağlandı

Uludağ\'da Kayak Kazaları İçin Ağaçlara Minder Bağlandı

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'da antrenman sırasında hayatını kaybetmesinin ardından Uludağ pistlerinde de önlemler artırıldı.

21.01.2012 12:02

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'da antrenman sırasında hayatını kaybetmesinin ardından Uludağ pistlerinde de önlemler artırıldı. Ağaçlarla telesiyej direklerinin etrafına branda ve minderler konulurken, pistlerin etrafına ağlar serildi.

Geçtiğimiz günlerde Uludağ Kayak Spor Kulübü üyesi 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'daki antrenman sırasında düşüp tahta perdelere çarpması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine, Uludağ pistlerinde güvenlik önlemleri de artırıldı. Kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı Uludağ'da pistlere gelen profesyonel ve amatör kayakçılar için ağaçların ve telesiyej direklerinin etrafına branda ile minderler yerleştirildi.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DAHA DA ARTIRILABİLİR"

Uludağ'a sık sık gelen tatilcilerden Müslüm Dinçer, ağaçların ve direklerin etrafına konulan minderlerin kazaları önlemek için olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz günlerde bir milli sporcumuz hayatını kaybetmişti. Ondan dolayı pistlerde güvenlik önlemleri artırıldı" dedi.

Pistlerin bakımlı ve güzel olduğunu belirten Bülent Işık isimli tatilci, eskiden Uludağ'da tahta perdelerin olduğunu belirterek, "Tahta perdelerin kaldırılması iyi oldu. Telesiyejlerin etrafında minderler sarılı değildi. Güvenlik tedbiri olarak yapıldığı ortada. Ama bunların sayısı daha da artırılabilir. Zaten daha fazla başka güvenlik önlemi yok" diye konuştu.

İstanbul'dan gelen tatilci İsmail Islık ise pistlerin güvenlik açısından zayıf olduğunu belirterek tedbirlerin daha da artırılabileceğini vurguladı.

Öte yandan yetkililer, kayak takımları olmadan pistlere girilmesine izin vermiyor. Sık sık hoparlörle anons yapan yetkililer, kazalara karşı tatilcileri uyarıyor. Bursa Valiliği de pist girişinde yerleştirdiği tabela ve ağlarla vatandaşları güvenlik önlemi almadan alana girmemesi konusunda uyarıyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Kayak Kazaları İçin Ağaçlara Minder Bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement