Ulaştırma Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu

Ulaştırma Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Bilerek ya da bilmeyerek dün Fethullah Hoca cemaatimize 'cerahat' diyenlerin, Hükümete 'husumet' diyenlerin ekmeğine yağ sürme pozisyonu hiçbir cemaate yakışmıyor"

18.01.2014 15:09

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bilerek ya da bilmeyerek dün Fethullah Hoca cemaatimize 'cerahat' diyenlerin, Hükümete 'husumet' diyenlerin ekmeğine yağ sürme pozisyonu hiçbir cemaate yakışmıyor" dedi.

Gündoğdu, Ulaştırma Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yeniden yargılamanın gündemde olduğunu belirterek, Ergenekon'un terör örgütü olduğuna yargının karar verdiğini söyledi. Yeniden yargılamanın yeni delillerin ortaya çıkmasıyla olabileceğine işaret eden Gündoğdu, bu durumun ancak cezaların seyrini etkileyebileceğini ifade etti.

Suriye'de sivil halkın durumuna da dikkati çeken Gündoğdu, "Yeniden Suriye'" demek için 22 Ocak Çarşamba günü Suriye için Memur-Sen ve Hak-İş olarak yeni bir yardım kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

Gündoğdu, İstanbul merkezli operasyona da değinerek, paralel devlet iddiası varsa bunun da sonuna kadar üstüne gidilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın "Kendi çocuklarım bile olsa zerre kadar yolsuzluğa bulaşanı gördüğümde, evlatlıktan atarım" sözünü hatırlatan Gündoğdu, bunun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın söylemesi gereken en önemli söz olduğunu vurguladı.

Ahmet Gündoğdu, dershanelerin dönüştürülmesiyle ilgili "Siz eğitimi kaliteli verin, dershanelere gerek kalmaz' dedik. Buna iktidar kızdı, cemaat sevindi. Biz, birini kızdırmak diğerini sevindirmek için söylememiştik. Konu dershaneyse öğretmen açığını gidermek, kaliteli eğitimi vermek, dershaneye ihtiyaç hissettirmeyecek bir yapıya gitmektir. Sonra gördük ki dershanelerin kapatılma fikri sanki Kabe'nin kapısına kilit vuruluyormuş noktasına getirildi" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan cemaatlere de sesleniyorum:  Biz, sizi İslami hizmetlerinizle seviyoruz. Hizmetlerinize devam edin, okullar, camiler açın, din eğitimi verin, üniversiteler açın ama illa 'devlette var olacağım' diyorsanız siyasi parti kurun, 'sivil toplumda var olacağız' diyorsanız sendika kurun. Ama bilerek ya da bilmeyerek dün Fethullah Hoca cemaatimize 'cerahat' diyenlerin, Hükümete 'husumet' diyenlerin ekmeğine yağ sürme pozisyonu hiçbir cemaate yakışmıyor. Hepimizin görevi, yüzde 58 'evet' ile oluşturduğumuz referandumda 'hayır' diyen, hayırcılığın içinde derin devletten medet umanların ekmeğine yağ sürmemek olmalıdır. Bütün cemaatler buna dikkat etmelidir."

-Diğer konuşmacılar

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen,  demokratik değerleri barındıran bir kitle sendikası olduklarını, tüm çalışanları birlik, beraberlik, hak ve hukuk mücadelesinde örgütlemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

İcazetli bir sendikal hareketi uygun görmediklerini belirten Cankesen, "Ulaştırma Memur-Sen olarak tabuları kutsallaştırarak onlar üzerinden söylem geliştirmedik, tam aksine tabuları yıkarak insanların daha özgür bir ortama ve huzura kavuşmaları yönünde çaba göstermekteyiz" ifadesini kullandı.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kendilerini başarılı hissetmelerinde sendikaların önemli bir payı olduğunu söyledi. Kamu çalışanları için güzel şeyler yapılmasının sendikalar sayesinde olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, "Doğruları birlikte yakaladık. 3 milyon kamu görevlisine son 10 yılda güzel şeyler yapıldıysa sizler sayesinde olmuştur. Her yıl bir araya geliyoruz, hep birlikteyiz ve biz bir aileyiz" dedi.

Genel Kurul'a BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve temsilciler de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement