Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler - Tsarev - - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler - Tsarev -

Ukrayna\'nın doğusundaki gelişmeler - Tsarev -

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı liderlerden Bölgeler Partisi eski Milletvekili Oleg Tsarev, bölgede ateşkese rağmen çatışmaların devam ettiğini belirterek "Ukrayna ordusu ateşi durdurmadı.

26.06.2014 18:22

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı liderlerden Bölgeler Partisi eski Milletvekili Oleg Tsarev, bölgede ateşkese rağmen çatışmaların devam ettiğini belirterek "Ukrayna ordusu ateşi durdurmadı. Poroşenko'nun söz verdiği insani yardım koridoru oluşturulmadı" dedi.

Tsarev, Donetsk hükümet binasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ilan edilen ateşkes süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna hükümetinin ateşkese uymadığını ileri süren Oleg Tsarev, "Ne yazık ki ateşkes yok, bölgede insanlar ölmeye devam ediyor" dedi.

Ateşkesin bitiş tarihine dikkati çeken Tsarev, "Slavyansk ve Lugansk'ta ateşkese rağmen çatışmalar durmuyor. Ukrayna ordusu ateşi durdurmadı. Poroşenko'nun söz verdiği insani yardım koridoru oluşturulmadı. Slavyansk'tan çocukları çıkartamıyoruz, oraya yeterince insani yardım yollayamıyoruz. Ateşkes sonrasında durum değişmeyecek" diye konuştu.

Ukrayna'nın bölgeye ağır asker araçlar sevk ettiğini dile getiren Tsarev, çok sayıda zırhlı araç, tank ve topun bölgeye ulaştığını ileri sürdü.

Ukrayna ile Avrupa Birliği arasında imzalanması beklenen ekonomik işbirliği anlaşmasının önemine dikkati çeken Tsarev, şöyle konuştu:

"Avrupalı liderlerin isteklerini anlayabiliyoruz. Avrupa, Ukrayna'yı yeni bir pazar ve koloni olarak görüyor. Bu nedenle ekonomik işbirliği anlaşması için çok istekliler. Ukrayna da anlaşma için istekli. Ateşkesin bitiş tarihi anlaşmanın imzalanacağı gün. Bizim fikrimiz Ukrayna kendini güçsüz göstermek istemiyor. Ateşkesin ardından kan dökmeye devam edecek. Biz savaşa rağmen işimizi yapmaya devam edeceğiz. Hükümetimizi kurup çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

-Bölgeler Partisi eski Milletvekili Oleg Tsarev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler - Tsarev - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement