Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Hükümet, güvenlik gerekçesiyle Slavyansk ve Kramatorsk'ta emeklililere aylık ödemelerini geçici olarak durdurdu.

20.05.2014 19:44

Ukrayna'da hükümet, ülkenin doğusundaki ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Slavyansk ve Kramatorsk kentlerinde sosyal yardım ve emekli maaşı ödemelerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Lyudmila Denisova, ülkenin doğusundaki Donetsk'e bağlı Slavyansk ve Kramatorsk'ta sosyal kurumların çalışanlarına olası saldırı tehlikesinden dolayı emeklilere maaş ödemelerinin geçici olarak durdurulacağını belirtti.

Denisova, "Bu ödemeleri durdurmaya mecburuz. Durum normalleşince yeniden ödemelere başlayacağız. Para var. Saldırılar durunca ödemeleri yapacağız" açıklamasını yaptı.

Denisova, ödenmeyen emeklilik maaşı miktarının toplam 5 milyon grivna (yaklaşık 311 bin avro) olduğunu belirterek, bu bölgelerdeki emeklilerin diğer güvenli bölgelerdeki sosyal güvenlik kurumlarına başvurmaları halinde maaşlarını alabileceklerini bildirdi. Denisova, Slavyansk ve Kramatorsk'ta bankaların ve para çekme makinalarının da çalışmadığını kaydetti.

Ukrayna Milli Bankası ile Gelirler ve Vergi Bakanlığı da çalışanlarının can güvenliği dolayısıyla Slavyansk ve Kramatorsk'taki faaliyetini geçici olarak durdurmuştu. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement