Ukrayna'da Ordunun Yaptığı Operasyonlarda Ölü Sayısı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Ordunun Yaptığı Operasyonlarda Ölü Sayısı Artıyor

Ukrayna ordusunun, Slavyansk'ta başlattığı operasyonda ölü sayısı bini geçerken ordunun yoğun saldırısı her geçen dakika artıyor.

03.07.2014 17:50  Güncelleme: 17:44

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk, Ukrayna ordusunun yoğun saldırısı altında. Yerel kaynaklar, bölgede çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtiyor. Bölgeden gelen diğer verilere göre ise ölü sayısı bini geçti ve ordunun baskısı giderek artıyor.

SLAVYANSK'A GİRİŞ ÇIKIŞ YOK

Ukrayna ordusu, ateşkesin sona ermesiyle, aylardır ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'a operasyonlarını yoğunlaştırdı. Kentteki hedefleri toplarla vuran askerler, tanklarla çevresini kuşattıkları Slavyansk'a giriş çıkışa da izin vermiyor.

AA EKİNE ATEŞ AÇILDI

Ordunun operasyonunu görüntülemek için Slavyansk'a giden Anadolu Ajansı (AA) ekibini taşıyan otomobile uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olay yerinden hızla uzaklaşan AA ekibi, yaklaşık 20 el atıştan isabet almadan kurtuldu.

Kentin başka bir girişini tutan Ukrayna askerleri, bölgede yoğun çatışmaların yaşandığını belirtti.

"ÇATIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR"

Slavyansk'tan kaçan bazı vatandaşlar, çatışmaların aralıksız sürdüğünü bildirerek, ordu birliklerinin tank ve toplarla şehre ateş ettiğini, operasyonda zaman zaman uçakların da kulanıldığını ileri sürdü.

Çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyleyen yerel kaynaklar, vatandaşların sığınaklardan çıkamadığını, şehirden ayrılmak isteyenlerin de çatışmaların sona ermesini beklediğini ifade etti.

ELEKTRİK VE SU SIKINTISI BAŞLADI

Dün geceden itibaren şehirdeki hedeflerin defalarca vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, kentte elektriğin, suyun kesildiğini, insanların gıda sıkıntısı çekmeye başladığını anlattı.

Kentin kenar mahallesindeki bir apartmanın, hava saldırısında isabet aldığı ve 50'ye yakın kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

GORLOVKA'YA HAVA SALDIRISI

Slavyansk ile Donetsk arasında bulunan Gorlovka'da, sabaha karşı Ukrayna ordusunun uçaklarla, Rus yanlılarının mevzilerini bombaladığı, ancak can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

Lugansk'ta da çatışmaların yaşandığı, bazı köylerin vurulduğu bildirildi.

Donetsk Tren Garı yakınlarında öğle saatlerinde üç trafik polisine kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, trafik polisleri olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Ukrayna\'da Ordunun Yaptığı Operasyonlarda Ölü Sayısı Artıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Ordunun Yaptığı Operasyonlarda Ölü Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • kominizm: rusya ukraynayı yerle bir etmeli 8 22 Yanıtla
  • kominizm: rusya bu duruma nasıl sessiz kalıyor derhal rus savaş uçakları ve donanma kuvvetleri ukraynanın tamamını işgal etmelidir.. eğer rusya daha fazla sessiz kalırsa güçsüz bir devlet olduğu izlenimi verilcek tüm dünyaya ve özellikle amerikaya 7 22 Yanıtla
  • ozgur turkeli: iste gercek fasizm budur, ukraynanin yaptigi 21.yuzyil fasizmidir dilerim bedelini oderler 6 17 Yanıtla
  • mahmut: geçmişte on milyon Ukraynalının ölümüne rusya ukraynadan elini çekmeli nazi putin 15 7 Yanıtla
  • SAMSUN_DAVUD: RUSYANIN GAZINA GELİRSENİZ BÖYLE OLUR.... PKK LIARA DUYRULUR 16 6 Yanıtla
  • bravo: Avrupa nerde Ukrayna da tarafları kışkırt tı şimdi görmezden geliyor 15 2 Yanıtla
  • musti: hep biz müslümanlarmı acı çekecek onlarda yaşasın yesinler birbirini 1 2 Yanıtla
    hasan: acının dini ırkı olmaz 0 0
  • mutluselbes: ruslar ve ukraynalılar iki kardeş devletin yapacagi en kotü sey savaş umarim en kısa sürede barış gelir 3 0 Yanıtla

Advertisement