"Üç Gün, Bildirimi Zorunlu Hastalık Değil" - Son Dakika
Güncel

"Üç Gün, Bildirimi Zorunlu Hastalık Değil"

"Üç Gün, Bildirimi Zorunlu Hastalık Değil"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, "Üç Gün" hastalığı ile ilgili "Üç Gün hastalığı ihbarı zorunlu bir hastalık değildir" yanıtını verdi.

13.11.2012 10:39  Güncelleme: 10:53

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı tarafından "Üç Gün" hastalığı ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesine, "Üç Gün hastalığı ihbarı zorunlu bir hastalık değildir" yanıtını verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in TBMM Başkanlığına gönderdiği yanıt şöyle:

"Üç Gün hastalığı ihbarı zorunlu bir hastalık değildir. Ayrıca, söz konusu hastalık Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatının (OID) bildirimi zorunlu hayvan hastalıkları listesinde yer almamaktadır. Hastalıktan korunmak amacıyla sinekle mücadele edilmekte, hastalığın görüldüğü bölgelerde hayvanlara koruyucu insektisit uygulanmakta, serolojik sürveyans ve taşıyıcı kontrolü yapılmakta ve sineklerin aktif olduğu dönemlerde hayvanlar yüksek yaylalara sevk edilmekte."

Hastalığın virüslerden meydana geldiği için spesifik bir tedavisi bulunmadığı da belirtilerek. "Hastalık görüldüğü hayvanlarda meydana gelen klinik belirtilere göre tedavi uygulanmaktadır. Ülkemizde hastalığa karşı aşı üretimi gerçekleştirilmiş olup, saha çalışmaları devam etmektedir. Bakanlığımızca hastalıkla ilgili olarak yetiştiricilerimize yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır" denildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Üç Gün, Bildirimi Zorunlu Hastalık Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement