U 20'den 2020'ye Türkiye - Son Dakika
Güncel

U 20'den 2020'ye Türkiye

U 20\'den 2020\'ye Türkiye

53 Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen "U 20'den 2020'ye Türkiye2 kortej yürüyüşü ve paneli bugün gerçekleştirildi."

21.06.2013 16:40

53 Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen "U 20'den 2020'ye Türkiye2 kortej yürüyüşü ve paneli bugün gerçekleştirildi.

Organizasyon Cumhuriyet Meydanı'nda startı verilen kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe U 20 gönüllüleri, spor okulları ve vatandaşlar katıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde son bulan kortej yürüyüşünün ardından panele geçildi. FİFA Rize Temsilcisi Murat Artan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlisi İmdat Çakır'ın konuşmacı olduğu panel yoğun ilgi gördü. Panelin açılış konuşmasını 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak Yaptı. Bayrak, konuşmasında Rize'nin başarıyı sporcu yetiştirme noktasındaki eksikliğine değinerek, "30 yıl önce, benim gençliğimde bugünkü imkanlar yoktu. Toprak sahalarda, kireç içerisinde mücadele edilirdi. O imkansızlıklar içerisinde başarılı sporcular yetişti. Bugün ilimiz çok güzel imkanlara sahip. Ancak iyi yetişmiş, başarılı sporcular çıkartamıyoruz. Gençlerimizden bilgisayarlardan biraz olsun başlarını kaldırıp spora yönelmelerini istiyorum" dedi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan ise yaptığı konuşmada, "İlimiz spor alanında çok güzel imkanlara sahip. Gençlerimizin bu imkanlardan istifade ederek ilimize önemli başarılar kazandıracağına inanıyorum. Bir zamanlar U 20 gibi önemli bir organizasyonun ilimizde yapılması hayal bile edilemezdi. Tarihi bir fırsat ile karşı karşıyayız. Bu fırsattan yüzümüzün akı ile çıkıp, diğer 7 il arasında her anlamda en küçük il olmasıza rağmen ortaya koyacağımız başarı ile ilk sırada yer almanın gayreti içerisinde olmalıyız" diye konuştu.

U 20 Maskotu Kanki'nin de katıldığı panelde çocuklar kanki ile fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarıştı. - RİZE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement