Tuz Çuvalı Taşırken Halterde Şampiyonluğa Uzandı - Aydın - Son Dakika
Güncel

Tuz Çuvalı Taşırken Halterde Şampiyonluğa Uzandı - Aydın

Aydın'da babasına ait değirmen ve bakkal dükkanında çalışarak merak saldığı halter sporunda kısa sürede Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Ayşegül Çakın, olimpiyat şampiyonu da olmak için gece gündüz çalışıyor.

17.11.2016 13:16

Aydın'da babasına ait değirmen ve bakkal dükkanında çalışarak merak saldığı halter sporunda kısa sürede Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Ayşegül Çakın, olimpiyat şampiyonu da olmak için gece gündüz çalışıyor.

Merkez Efeler ilçesi Kemer Mahallesinde değirmen ve bakkal işiyle uğraşan bir ailenin çocuğu olan Malezya'da düzenlenen şampiyonada Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonu 17 yaşındaki Ayşegül Çakın'ın hayatı halter sporunu tanımasıyla değişti.

İkizi Burak Emre Çakın'la sosyal medya ve televizyondan gördüğü halter sporuna merak saran Çakın, 2011 yılında Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne giderek halter sporunu yapmak istediklerini anlattı.

O yıllarda müdürlük bünyesinde hiç kız halterci olmamasından dolayı sadece erkek halterci çalıştıran antrenör Yunus Emre Demirtaş, Ayşegül Çakın'ın istek ve arzusunu görünce kendi bünyelerinde çalıştırmaya başlattı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ayşegül Çakın, tüm zamanını okul, değirmen-bakkal ve spor arasında geçtiğini belirterek, zorluklara rağmen haltere başladıktan 6 ay sonra Karabük'te yapılan Minikler Halter Türkiye şampiyonasında birinci olduğunu söyledi.

Çakın, "2011 yılında ikizim Burak Emre ile halter sporuna başladık. Babamın değirmeninde tuz çuvallarını taşıyorduk. Sürekli bir şeyler taşıyorduk. Bir gün televizyon izlerken halter müsabakalarını gördük. O an dedim ki biz zaten tuz çuvalı gibi şeyleri kaldırıyoruz, neden bu sporu yapmayalım. Sonra il gençlik spor müdürlüğüne gittik halter branşının olup olmadığını sorduk. Sordum ve bugünlere geldim" dedi.

Halterdeki başarısından dolayı Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'dan kendisine transfer teklifi geldiğini kaydeden Çakın, 2014 yılında buraya transfer olduğunu kaydetti.

Hırs yaptı

Bir bayana göre halter sporunu yapmanın zor olduğuna dikkati çeken Çakın, şöyle devam etti:

"Çok yorucu geçiyordu. Sabah erken kalkıp okula gidiyordum. Öğleden sonra da 5'e kadar babama yardım ediyordum. Sonra da antrenmana gidiyordum. İnsan bazen bırakmayı düşünüyor. Ama ben hayallerimden hiç bir zaman vazgeçmedim.Tüm zorluklara rağmen başardık. Allah'ın izniyle daha iyi yerlere geleceğim. Ama her şeye rağmen emeklerimizin karşılığını aldık ve devam ettik."

Geçen yıl İsveç'te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda bayanlar 58 kiloda 7., bu yıl 24 Haziran - 2 Temmuz tarihlerinde Gürcistan'da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonasında 8., 11-17 Eylül tarihlerinde Polonya'da yapılan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda 2. olduktan sonra hırs yaptığına dikkati çeken Çakın, şunları söyledi:

" Orada hocamla birbirimize söz verdik. Bu işi başaracağımızı ve dünya şampiyonu olacağımı söyledim. Ailem ve hocam bana sürekli destek oldu. 20 Ekim'de Malezya'da yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda birinci oldum. Türk bayrağını herkese göstermek ve orada İstiklal Marşımızı okumak benim için en büyük gururlardandı. Çok büyük bir duyguydu. Bir an baktım ağlıyordum."

"Tüm dünya benden korksun"

24 madalyasının olduğunu dile getiren Çakın, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu belirterek "Şimdiden gece gündüz demeden çalışmalara başladım. Tüm dünya benden korksun" dedi.

Çakın, Dünya Şampiyonu olduktan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başhakanı Melih Gökçek'in kendisini aradığını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da kendisi için mesaj yayımladığını, bu konuda destklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldrım'a teşekkür etti.

Baba Ali Çakın ise şunları söyledi:

"Kızım bir gün geldi ve sporla uğraşacağını söyledi. Halter yapacağını anlattı. Yapacaksan arkanda olacağım dedim her zaman. Çok mücadele verdik. Bir erkek çocuk gibi çalıştı yanımda. Çuval taşırdı ve değirmen işlerinde bana yardım ederdi. İnşallah ikizi Burak Emre de aynı başarıyı gösterir."

Anne Naile Çakın da Ayşegül'ün çok hırslı bir kız olduğunu, kendilerine büyük bir gurur yaşattığını ifade ederek kendilerine halter sporunu sevdirdiğini, bir anne olarak bundan daha büyük sevincin olamayacağını dile getirdi.

Antrenör Yunus Emre Demirtaş da Ayşegül'ün en gözde sporcularından biri olduğunu, disiplinli ve inanarak çalışmasından dolayı bu başarıyı elde ettiğini ifade etti.

Tuz Çuvalı Taşırken Halterde Şampiyonluğa Uzandı - Aydın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuz Çuvalı Taşırken Halterde Şampiyonluğa Uzandı - Aydın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement