Tutuklu Kulüp Başkanı Fas'a İade İçin 6 Aydır Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Kulüp Başkanı Fas'a İade İçin 6 Aydır Bekliyor

Tutuklu Kulüp Başkanı Fas\'a İade İçin 6 Aydır Bekliyor

Hollanda'da sahibi olduğu futbol takımına devre arası kamp yaptırmak için geldiği Antalya'da, Fas'taki bir uyuşturucu davasından dolayı geçen şubat ayında gözaltına alınıp tutuklanan Najim El Haouati'nin ülkesine iadesi 6 aydır yapılamadı.

09.07.2016 11:46

Hollanda'da sahibi olduğu futbol takımına devre arası kamp yaptırmak için geldiği Antalya'da, Fas'taki bir uyuşturucu davasından dolayı geçen şubat ayında gözaltına alınıp tutuklanan Najim El Haouati'nin ülkesine iadesi 6 aydır yapılamadı.

Hollanda'da sahibi olduğu futbol kulübünün sporcularıyla birlikte kamp için geçen 16 Şubat'ta Antalya'ya gelen Fas uyruklu 51 yaşındaki Najim El Houati, ülkesinde 2008- 2010 yılları arasında uyuşturucu ticaretiyle ilgili hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle havalimanında gözaltına alındı. 'Uluslararası düzeyde komplo örgütü kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından kırmızı bültenle aranan Najim El Houati, Fas'a iade edilmek üzere tutuklandı. Mahkemenin iade işlemi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Suçluların İadesi ve Hükümlü Nakil Bürosu'na gönderilen yazıya, 6 aydır yanıt verilmedi.

Najim El Houati'nin bir an önce iadesini isteyen iade avukatları Muhammed Murat Göl, müvekkilinin cezaevinde sağlığının bozulduğunu iddia etti. İade işleminin uzaması nedeniyle müvekkilinin eşi Melike, kızı Meryem ve Oğlu Rıdvan ile kardeşi Abdülhak'ın Antalya'ya gelip tekrar ülkelerine döndüğünü aktaran Muhammed Murat Göl, "Görüşmesi sonrası müvekkilimizin eşi Melike hanım, eşinin Türkiye'de tutuklu kalması nedeniyle çok zor duruma düştüklerini, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu anlattı. Hatta küçük kızına babasının tutuklu olduğunu söyleyemediklerini belirten müvekkilimin eşi, bir an önce iade işleminin gerçekleştirilmesini talep ediyor. Müvekkilimin cezaevinde sağlığı da bozuldu. İşlemlerin uzaması ülkenin imajına da zarar veriyor. Bu konuda sayın cumhurbaşkanımızdan da destek bekliyorlar" dedi.

İade için Başbakanlık İletişim Merkezi'ne de (BİMER) başvurduklarını belirten avukat Göl, "19 Nisan 2016 tarihinde yaptığımız başvuruya, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Suçluların İadesi ve Hükümlü Nakli Bürosu tarafından cevap verildi. Cevap yazısında Türk Ceza Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince, adı geçenin iadesine yönelik talebin kabul edilebilir olduğuna dair mezkur kararın yerine getirilip getirilmemesi konusunda Bakanlar Kurulu'nun takdirlerinin beklendiği belirtildi" diye konuştu.

Sanığın diğer avukatı Aysun Songur da "Müvekkilim bir an önce Fas'a iade edilmek istiyor. Bu nedenle mahkemenin kararını temyiz bile etmedik" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Kulüp Başkanı Fas'a İade İçin 6 Aydır Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement