TÜSİAD Başkanı Dinçer: Sözlerim Yanlış Anlaşıldı - Son Dakika
Güncel

TÜSİAD Başkanı Dinçer: Sözlerim Yanlış Anlaşıldı

"Paralel devlet görmüyorum. Muhatabımız Davutoğlu, Erdoğan değil" diyen TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, "Sözlerim yanlış anlaşıldı. Öyle demek istemedim." dedi.

11.01.2015 07:46  Güncelleme: 08:55

Üyelerinin birçoğunun illegal dinlenmesini, tehdit edilmesini ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun 18 Eylül'de yaptığı "Bir hukuk devleti kendi içinde paralel devlete izin veremez" açıklamasını hiçe sayarak "Paralel devlet göremiyorum" diye açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, "Ortaya çıkmış paralel devlet görmüyorum lafı 'paralel devlet yok' anlamına gelmiyor. Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın eleştirileri, politika önerilerinin muhatabı hükümettir. Söylemeye çalıştığımız buydu. Yanlış anlaşıldı." dedi.

"ORGANİZE BİR İŞ BELLİ"

Röportajından 10 gün sonra basınla buluşan Dinçer, YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun açıklamalarına imza atmaya hazır olduğunu söyledi.

Dinçer, "Cumhurbaşkanı ile bakanların eş zamanlı tapelerinin servis edilmesi bunun arkasında organize bir iş olduğunu gösteriyor. Ama bunun ortaya çıkarılması lazım. Ben Ergenekon'a, Balyoz'a inandım ama bugün neredeyiz bilmiyorum. Paralel devlet ciddi bir iddiadır. Ortaya çıkarılması gerekir. TÜSİAD'ın bununla ilgili farklı bir pozisyonu olamaz ki... Biz de bunun ortaya çıkarılmasını isteriz. Bu konuda hiçbir TÜSİAD üyesinin başka fikri olamaz" diye konuştu.

"PARALEL'İ İSTEMEYİZ"

Dinçer röportajda kendisine 'Paralel devlet konusunda TÜSİAD'ın bir misyonu var mı?' sorusu yöneltildiğini hatırlatarak, "Ben de 'Bunu MİT, yargı, devlet ortaya çıkaracak' dedim. Oradaki manşet sizi yanıltıyor. 'Ortaya çıkmış paralel devlet görmüyorum' lafı 'paralel devlet yok' anlamına gelmiyor" dedi.

"Bizim muhatabımız Başbakandır" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Dinçer, Anayasal açıdan konuya yaklaştıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın eleştirileri, politika önerilerinin muhatabı hükümettir. Söylemeye çalıştığımız buydu" dedi. (Kaynak: Sabah)



TÜSİAD Başkanı Dinçer: Sözlerim Yanlış Anlaşıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TÜSİAD Başkanı Dinçer: Sözlerim Yanlış Anlaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ...: istersen kıvırma, 3 günde defterin dürülür...istersen türk devletinin çıkarlarına hizmet etmeyebilirsin..Ama işinin biteceğini bil..eski Türkiye yok artık. 0 0 Yanıtla

Advertisement