Tursab Yürütme Kurulu Çorum'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Tursab Yürütme Kurulu Çorum'da Toplandı

Tursab Yürütme Kurulu Çorum\'da Toplandı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yürütme Kurulu toplantısı Çorum’da yapıldı.

24.05.2014 15:43

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yürütme Kurulu toplantısı Çorum'da yapıldı.

Anitta Otel'de yapılan toplantıya Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, TURSAB Yürütme Kurulu üyeleri ve acente sahipleri katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılı turist hedefleri hakkında açıklamada bulunarak, "İsmimiz Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği. Birliğimiz tanıtımdan geçer, varlığımız Türkiye'dir. Bu ülkenin tanıtımını 2013 yılında o kadar iyi yapmışız ki 40 milyona ulaşmışız. Bu yılki turist hedefimiz 42-43 milyon" dedi.

Anadolu illerinde konuşma yaparken zorlandığını dile getiren Ulusoy, Anadolu insanına ders vermeye değil, Anadolu insanından ders almaya geldiğini söyledi.

Toplantı öncesi Vali Sabri Başköy'ün Anadolu'nun yalnız bırakılmaması için çağrıda bulunduğunu anlatan Ulusoy, "Biz sizi yalnız bırakmaya gelmedik. Tarih, insan sevgisi ve kültür bu bölgede var. Anadolu insanının sevgisini, nezaketini her an yaşayabilirsiniz. Biz bunlara alışık değiliz. Biz Anadolu'dan uzaklaştıkça manevi değerlerden, örf ve adetlerden de uzaklaşıyoruz. Meslektaşlarıma sesleniyorum. Burayı yalnız bırakmayacaksınız. Buraya misafir göndereceksiniz. Anadolu insanı bizi yalnız bırakmayın diyor" dedi.

Hititlerin başkentliğini yapan, Selçuklu ve Osmanlı eserleri barındıran şimdi ise Türkiye Cumhuriyetinin önemli illerinden birisi olan Çorum'un güçlü bir sanayiye sahip olmasına rağmen kendisini ifade edemediğini dile getiren Ulusoy, Çorum'un kendileri için vazgeçilmez kültür varlıklarının sergilendiği açık hava müzesi olduğunu belirtti. Kentin dünyada bilinmesine rağmen Türkiye'de halen tanınmadığını dile getiren Ulusoy, bu bilinmezliği çözmek için Çorum'da olduklarını kaydetti.

TURSAB'ın asıl amacının Türkiye'yi tanıtmak olduğunu anlatan Ulusoy, "8 bin yıllık kültür mirasına sahip olan Çorum'un değerlerini dünya piyasasına sürmek. Çorum ve bu bölge moda kenti değil. Markadır. Moda zaman zaman eser geçer ama marka değerini korur. Anadolu'yu yalnız bırakmayalım bize destek olun. Bir ilin valisi bizi yalnız bırakmayın diyor. Çünkü buranın tanıtıma ihtiyacı var. İkinci kelime yine tanıtımdır. Üçüncü kelime yine tanıtımdır" diye konuştu.

Vali Sabri Başköy ise turizmde çeşitliliğin artırılması gerektiğini söyledi. Dubai'de katıldığı turizm fuarındaki izlenimlerini aktaran Vali Başköy, "Dünyanın enleri yapılmış. Ancak hepsi suni. İnsanın içine sinmiyor. Anadolu'ya geliyorsun her şeyi vermiş mabud, ama tanıtamıyor Mahmut. Değerlerimizi dünyaya nasıl anlatabiliriz. Bunun ızdırabını duymalıyız. Bizim tanıtıma ihtiyacımız var. Diğer illerinde var. Türkiye'nin de var. Yurt dışında İstanbul daha çok tanınıyor. Türkiye'den marka değeri daha fazla. Artık denize, kuma, güneşe doyuldu. Kültür turizmi, av, turizmi, kongre turizmi öne çıkıyor. Çeşitliliği artırmalı ve pazarlamayı çoğaltmalıyız" dedi.

Çorum'un devre illerle birlikte destinasyon programına alınmasını istediklerini dile getiren Başköy, bu konuda acente sahiplerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, turizmden daha fazla para kazanma derdinde olmadıklarını belirterek, Çorum'un 7 bin yıllık tarihini tanıtmak istediklerini açıkladı.

Marka değerini turizmde de biraz daha güçlendiren kent olmayı arzuladıklarını dile getiren Başkan Külcü, Çorum'un Anadolu'nun ortasında saf inci gibi kalmış kentlerden birisi olduğunu belirtti.

Turizmin temelini ekonomik ve siyasi istikrarın oluşturduğunu anlatan Külcü, "Meseleye sadece para kazanmak açısından barsak İstanbul, İzmir, Antalya buradaki turist sayısı işimizi görebilir. Her fırsatta 780 bin kilometrekaremizin, 77 milyon bizim diyorsak o zaman onun sorumluluğu neyse gerekeni yapmalıyız. TURSAB'ın yaptığı da budur. Türkiye her alanda kendisini belli noktalara hapseden kümes politikasından vazgeçti. Artık bir ayağımız Anadolu'da sabit diğer ayağımız diğer dünya ülkelerinde. Ülkede yaşanan siyasi istikrarda, ekonomik istikrar da elbette turizmin temelini oluşturuyor. Bu dışarıdan gelen insanların bu ülkeye bakışını etkileyecektir. Bu ülkenin yönetimine insanına toprağına, suyuna, güneşine bakışını etkileyecektir. Burada en önemli faktör şüphesiz başbakanımızın liderliğidir. Onun liderliğindeki yol yürüyüşümüzdür" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tursab Yürütme Kurulu Çorum'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement