Türkmen Beşir Köyünün Kurtarılması Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Türkmen Beşir Köyünün Kurtarılması Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cephedeki çatışmalar ve Haşdi Şabi'ye bağlı milislerin ağır silahlarla ilerleme kaydetmesi Uluslararası koalisyon güçlerinin bölgeyi bombalaması ve Irak Havva Kuvvetleri'ne bağlı helikopterin uçuşu Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Seyit Ali Hüseyin'in açıklaması Peşmerge komutanlarının eylem hazırlığı Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması için Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) üç koldan başlattıkları operasyonda bölgedeki 4 köyde kontrolün ele geçirildiği bildirildi.

30.04.2016 21:12

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cephedeki çatışmalar ve Haşdi Şabi'ye bağlı milislerin ağır silahlarla ilerleme kaydetmesi

Uluslararası koalisyon güçlerinin bölgeyi bombalaması ve Irak Havva Kuvvetleri'ne bağlı helikopterin uçuşu

Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Seyit Ali Hüseyin'in açıklaması

Peşmerge komutanlarının eylem hazırlığı Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması için Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) üç koldan başlattıkları operasyonda bölgedeki 4 köyde kontrolün ele geçirildiği bildirildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge Komutanı Halit Şıvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşir köyünü kurtarma operasyonunda önemli ilerleme sağladığını belirtti. Operasyonda kuzeydeki Albu Mafrac, Mezra, İmam Rıza ve Abdullah köylerinin kurtarıldığını söyleyen Şıvani, Beşir köyünün de kuşatıldığını aktardı.

Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Seyit Ali Hüseyin de "Köy tamamen abluka altına alındı. Sorun çıkmazsa Beşir'i iki gün içerisinde tamamen ele geçirmeyi planlıyoruz." dedi. Hüseyin, operasyona Peşmerge ile birlikte uluslararası koalisyon güçleri ve Irak savaş uçaklarının da destek verdiğini kaydetti.

Türkmen Beşir Köyünün Kurtarılması Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmen Beşir Köyünün Kurtarılması Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement