Türkiye Yunanistan'da Yakalanan 4 Dhkp-C Üyesinin İadesini Talep Etti - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yunanistan'da Yakalanan 4 Dhkp-C Üyesinin İadesini Talep Etti

Türkiye Yunanistan\'da Yakalanan 4 Dhkp-C Üyesinin İadesini Talep Etti

Adalet Bakanlığı, Yunan Polisinin düzenlediği baskında yakalanan, 4 DHKP-C üyesinin Türkiye'ye iade edilmesi için harekete geçti.

12.02.2014 12:24

Adalet Bakanlığı, Yunan Polisinin düzenlediği baskında yakalanan, 4 DHKP-C üyesinin Türkiye'ye iade edilmesi için harekete geçti. Bakanlık diplomatik yazışmaları başlattı. Adalet Bakanlığı'nın talebi Dışişleri Bakanlığı tarafından Atina'ya iletildi. Atina dosyadaki talepler ve veriler ışığında kendi yasalarını da dikkate alarak iade etme kararını verecek.

Yunanistan'ın 4 DHKP-C üyesi ile ilgili iade kararı verirse, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip aracılığı ile Türkiye'ye getirilecek. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de hazırlıkların başlatıldığı öğrenildi.

Yunan polisinin pazartesi günü Atina'da düzenlediği baskın sonucu yakalanan 4 DHKP-C üyesinden 3'ünün Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol, Dursun Karataş'ın ölümünden sonra örgütün lideri sayılan Hüseyin Fevzi Tekin ve geçen yıl AK Parti genel merkezine düzenlenen saldırıda adı geçen Murat Korkut olduğu öğrenilmişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye Yunanistan'da Yakalanan 4 Dhkp-C Üyesinin İadesini Talep Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement