Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Adıyaman/gaziantep/ - Son Dakika
Güncel

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Adıyaman/gaziantep/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Adıyaman CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım'ın açıklaması Filistin caddesine asılan Türk bayrakları Esnaf ile röportaj Adıyaman Baro Başkanı Hasan Demir'in konuşması Gaziantep Gaziantep Üniversitesi öğrencileri protesto AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Teşkilatı Başkanı Muhammet Aksüt'ün açıklaması Iğdır Yürüyüş Türk bayrağı açan grup Grubun slogan atması Türkiye teröre karşı tek vücut Adıyaman'da caddeler Türk bayraklarıyla süslendi CHP İl Başkanlığı tarafından Ankara'daki terör saldırısı kınandı Adıyaman'da esnaf caddelere astıkları bayraklarla terörü protesto etti.

15.03.2016 21:23

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Adıyaman

CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım'ın açıklaması

Filistin caddesine asılan Türk bayrakları

Esnaf ile röportaj

Adıyaman Baro Başkanı Hasan Demir'in konuşması

Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri protesto

AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Teşkilatı Başkanı Muhammet Aksüt'ün açıklaması

Iğdır

Yürüyüş

Türk bayrağı açan grup

Grubun slogan atması Türkiye teröre karşı tek vücut

Adıyaman'da caddeler Türk bayraklarıyla süslendi

CHP İl Başkanlığı tarafından Ankara'daki terör saldırısı kınandı

Adıyaman'da esnaf caddelere astıkları bayraklarla terörü protesto etti. Ankara'daki terör saldırısına CHP İl Başkanlığı da tepki gösterdi.

CHP parti binasında basın açıklaması yapan İl Başkanı Mehmet Yıldırım, ülkenin çok zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, Türkiye'nin üzerinde karanlık emelleri olan tüm terör örgütlerini, onların ulusal ve uluslararası işbirlikçilerini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Bu saldırıların ulusal bütünlüğe yapıldığını belirten Yıldırım, masum canları başkentin göbeğinde yitirilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Barış ve kardeşliği savunmaya devam edeceklerini bildirilen Yıldırım, "Tarafımızı sorgulayanlara acık ve net bir şekilde diyoruz ki CHP olarak biz bu ülkenin kurucu refleksiyiz ve oluşabilecek iç ve dış tehditlere karşı bu ülkenin koruyucu refleksi de olmaya devam edeceğiz. Biz barışı, kardeşliği savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Adıyaman'da caddeler Türk Bayraklarıyla süslendi

Adıyaman da bir grup esnaf, bulundukları caddeyi Türk bayrakları astı. Filistin Caddesindeki esnaf da bayrak asarak terörü kınadıklarını belirtti.

Esnaf Barış Akkuş, terörü kınamak amacıyla caddelerine bayrak astıklarını ve terörü protesto ettiklerini söyledi.

Türk'ün, Kürt'ün kardeş olduğunu belirten Esnaf Hikmet Akkuş ise annelerin artık ağlamaması gerektiğini ve ayrıcalık istemediklerini, terörden bıktıklarını vurguladı.

Terörün her türlüsünü kınadıklarını dile getiren esnaflardan Bayram Doğru, Ankara'da yaşanan olayın bir Adıyamanlı olarak kendilerine yapıldığını ve terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade etti.

Barış, kardeşlik huzur istediklerini belirten Esnaf Yusuf Bulut da bir daha terör olaylarının yaşanmamasını isteklerini ve terörün her türlüsünü kınadıklarını kaydetti.

Adıyaman Barosu Başkanı Hasan Demir, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da yapılan saldırı sonucu 37 masum vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 125 kişinin de yaralandığını anımsattı.

Yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıyı şiddetle kınayan Demir, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Hiçbir toplumsal meselenin şiddetle çözülmeyeceğine işaret eden Demir, bu tür olayların yaşanan sorunları daha da derinleştirdiğine dikkat çekti.

Demir, sivilleri hedef alan böylesi kör şiddetin tek amacının toplumu dehşete düşürme ve böylece sivil yaşam alanlarını daraltma olduğunu belirterek, yaşam hakkını savunmanın insan olmanın en asgari ahlaki yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

Bu nedenle, hiçbir inançsal, ideolojik ya da siyasal gerekçenin kutsal yaşam hakkının ihlalini meşrulaştıramayacağına işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Teröristlerin ve işbirlikçilerinin maksadı, Türkiye'mizde toplumu ayrıştırma, kardeş kavgasını başlatmaktır. Daha önce Ankara'da gerçekleştirilen terör eylemleri lokal bir hedefi varken bu defa bütün Türkiye halkları hedef alınmıştır ancak şunu iyi bilsinler ki Türkiye'de bin yıldır kardeşçe birlikte yaşayan biz Kürtler ve Türkler, bütün oynanan oyunların farkındayız, oyunlarına gelmeyeceğiz, kardeşliğimizi ve birliğimizi bozmayacağız. Bugün olduğu gibi tarihte de Türkiye üzerinde benzer oyunlar oynanmış ve bütün bu oyunlar boşa çıkarılmıştır"

Türkiye teröre karşı tek vücut

GAÜN öğrencileri Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto etti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

GAÜN önünde toplanan grup adına açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Teşkilatı Başkanı Muhammet Aksüt, Türkiye'nin vatansever gençleri olarak Ankara'da yaşanan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Tahriklere prim vermeyeceklerini ifade eden Aksüt, "Sabrımız kadar metanetimiz var. Birlik ve beraberliğimizi ve dayanışmamızı arttırmak için elimizden geleni yapacağız. Tüm arzularınızı kursaklarınızda bırakacağız. Dış mihraklarca huzurumuz, kardeşliğimiz hedef alınıyor. Güçlü Türkiye hedefi küresel güçleri ve onların yerli iş birlikçilerini her zaman rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, çatışma ve terör olarak tezahür ettirilmiştir" diye konuştu.

Milletini seven üniversite öğrencileri olarak teröre fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Aksüt, şöyle konuştu:

"Sonuna kadar devletimizin bekası için bedel ödeyip, her zaman emniyetimizin, güvenlik güçlerimizin ve hükümetimizin arkasında olacağız. Teröre destek verenlerin de karşısında olacağız. Bugüne kadar ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına izin vermedik vermeyeceğiz. Rabbim ülkemizin birliğini dirliğini bozmaya kalkanları Kahhar ismiyle kahru perişan eylesin."

Tekbir getirip slogan atarak çevredeki vatandaşları da eylemlerine katılmaya davet eden grup, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Türkiye teröre karşı tek vücut

Iğdır'da yürüyüş düzenlendi

IĞDIR - Ankara'daki terör saldırısı, Iğdır'da protesto edildi.

Iğdır'da, Kızılay Güvenpark'taki terör saldırısında şehit olan polis memuru Nevzat Alagöz'ün cenazesinin Karasu Camisi'nden alınarak, toprağa verilmek üzere Karakoyunlu ilçesine götürülmesinin ardından çoğunluğu öğrenci bir grup Şehitler Caddesi'nde toplandı. Vatandaşların da katıldığı topluluk, herhangi bir çağrı olmaksızın "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi.

Türk bayrakları açan topluluk, "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak, Zübeyde Hanım Bulvarı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Adıyaman/gaziantep/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Adıyaman/gaziantep/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement