Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Zirvesi

Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Zirvesi

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Pakistan ve Afganistan'ın benzer zorluklarla mücadele ettiğini söyledi.

12.12.2012 19:53  Güncelleme: 19:58

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Pakistan ve Afganistan'ın benzer zorluklarla mücadele ettiğini ve iki ülkenin bir araya gelmesini istemeyen kesimler bulunduğunu belirterek, "Ama çalışacağız. Çünkü, bu bizi barışa götürecek" dedi.

Çankaya Köşkü'ndeki Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirvesi genel oturumunun ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül'e ve Türk halkına kendilerini ağırladıkları için teşekkürlerini sunarak sözlerine başlayan Zerdari, Pakistan hükümetinin demokratik bir zihniyetle hareket etmeye çalıştığını, bu zihniyetten hareketle, yaşananların hem Pakistan hem Afganistan'ı mağdur ettiğini vurguladı.

Zerdari, "Bu zihniyet, bir anlamda, bütün hayatını kaybeden kişilerin mağdur olduğunu bize söylüyor. Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Karzai ve ülkesi de kendi vatanadaşlarını kaybederken mağdur, benim ülkem Pakistan, ben ve vatandaşlarım da mağduruz. Her iki tarafta da kayıplar oluyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine, bu konular tartışılırken, "Dünya bize yardım etmek ister ama nasıl yardım edeceklerini bilemezler. Bizim kendimize yardımcı olmamız lazım" dediğini hatırlatan Zerdari, bu tavsiyeye kulak verdiklerini, Türkiye'nin önerilerini her zaman ciddiye aldıklarını söyledi.

"Neden bizi hedef alıyorlar, bunu düşünüp anlamaya çalışıyorum" diye konuşan Zerdari, mevcut ortamda çaba sarf ettiklerini, iki ülkenin genelkurmay başkanları ve istihbarat yetkililerinin bir araya gelerek çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Zerdari, "Bütün bu saldırılar gösteriyor ki, hükümetlerimizin bir araya gelmesi istenmiyor, ama çalışacağız. Çünkü, bu bizi barışa götürecek" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Muhabir: Duygu Özbay

Yayıncı: Ogün Duru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement