Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Yıldız'dan, Velika Kladuşa Kentine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Yıldız'dan, Velika Kladuşa Kentine Ziyaret

Türkiye\'nin Saraybosna Büyükelçisi Yıldız\'dan, Velika Kladuşa Kentine Ziyaret

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, ''Bosna Hersek Türkiye, Avrupa Birliği (AB) Entegrasyonu ve Ekonomik İşbirliği Açısından Kültür, Din ve Medeniyet Köprüleri Projesi'' kapsamında, Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Velika Kladuşa şehrini ziyaret etti.

12.12.2013 20:48

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, "Bosna Hersek-Türkiye, Avrupa Birliği (AB) Entegrasyonu ve Ekonomik İşbirliği Açısından Kültür, Din ve Medeniyet Köprüleri Projesi" kapsamında, Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Velika Kladuşa şehrini ziyaret etti.

Yıldız, Saraybosna Büyükelçiliği ile Bosna Hersek Avrupa Hareketinin ortaklaşa düzenlediği proje çerçevesinde, Velika Kladuşa Belediye Başkanı Edin Behriç ile görüştü.

Türkiye'nin her alanda Bosna Hersek'e destek vermeye kararlı olduğunu belirten Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkeyi ziyareti sırasında Bosna Hersek'in Türkiye'den önce Avrupa Birliğine (AB) girmesinden memnuniyet duyacaklarını söylediğini hatırlattı.

Velika Kladuşa şehrinin Bosna Hersek'in AB ile sınırında bulunduğunu aktaran Yıldız, kenti ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Velika Kladuşa Belediye Başkanı Behriç de Büyükelçi Yıldız ve beraberindeki heyetin ziyaretinin, gelecekte ekonomik iş birliği anlamında olumlu sonuçlar doğurmasını umduğunu kaydetti.

Temasları kapsamında Bosna Hersek Avrupa Hareketinin Velika Kladuşa'daki ofisini de ziyaret eden Yıldız, Bosanska Krupa Belediye Başkanı Armin Halitoviç ve bölgedeki iş adamlarıyla da bir araya geldi.

Büyükelçi Yıldız'a, ziyaretinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç, Saraybosna Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Hasan Atlı, Ticaret Müşaviri Bilgehan Caner ve Bosna Hersek Avrupa Hareketi Başkanı Predrag Praşalo da eşlik etti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Yıldız'dan, Velika Kladuşa Kentine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement