Türkiye Kent Konseyleri Gaziantep'te Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kent Konseyleri Gaziantep'te Buluşuyor

Türkiye Kent Konseyleri Gaziantep\'te Buluşuyor

Gaziantep'te "Engelsiz Kentler" adı altında buluşacak olan Türkiye'nin değişik illerinde gelen kent konseyi üyeleri 3 gün boyunca Türkiye Engelliler Çalıştayı'nda engellilerin sorunlarını masaya yatıracak.

24.10.2013 16:54  Güncelleme: 08:29

Gaziantep Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te "Engelsiz Kentler" adı altında buluşacak olan Türkiye'nin değişik illerinde gelen kent konseyi üyeleri 3 gün boyunca Türkiye Engelliler Çalıştayı'nda engellilerin sorunlarını masaya yatıracak.

Bu önemli çalıştay öncesi basını bilgilendirme toplantısı düzenleyen Gaziantep Kent Konseyi üyeleri, çalıştayın detaylarını açıkladı.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, çalıştayın içeriğini genel anlamda bilimsel olacağını ifade ederek, Türkiye'deki tüm Kent Konseyi Engelli Meclisi birimleri ve engellilere ilgi duyan herkesin iştirak edeceği geniş bir çalıştay yapacaklarını söyledi.

Kendi şehirlerinden gelen kent konseyi üyelerinin verecekleri bilgi ve sunumlar ile ortaya iyi bir fikrin çıkacağını vurgulayan Coşkun, 80'nin üzerinde katılımcı ile Gaziantep'in ve coğrafyasının tanıtımını yapılacağını dile getirdi.

Türkiye'de hep söylene gelen ancak yeterince dikkate alınmayan engelliler ile ilgili çalışmalarda Gaziantep olarak daha duyarlı bir yaklaşım göstereceklerini bildiren Coşkun, "Yapılması gereken hususları ve iyileştirilmesi gerekenleri bir kez daha gündeme getireceğiz. Engellilerimizin kent yaşamında daha iyi bir konuma gelmesi için bu çalıştayda üzerimize düşeni yapacağız. Bu toplantının engellilerimize hayırlı bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise, toplantının detayları hakkında bilgi verdi. Türkiye Kent Konseyi'nin ilk kez Gaziantep'te kurulduğunu hatırlattı. Toplantının 4 oturumda gerçekleşeceğini belirten Binici, birinci oturumda imar ve ulaşımın, ikinci oturumda istihdam ve sağlığın, üçüncü oturumda eğitim ve sporun, son oturumda ise iyi örnekler konularının ele alınacağını kaydetti.

Bakanlık yetkilileri ile akademisyenlerden oluşan konuşmacılara kent konseyi üyelerinin de destek vereceğini ifade eden Binici, konuşmacıların konusunda uzman kişiler olduğunu belirtti.

Gaziantep Kent Konseyi Engelliler Meclisi Birim Başkanı Hulusi Kalender de, engellilerin artık daha sesli düşünmesi gerektiğini ifade etti. Yıllardır engelli derneklerinin bir araya gelerek sıkıntılarını anlatmaya çalıştıklarını belirten Kalender, bunda pek başarılı olamadıklarını aktardı. Ancak işin kent sorunları arasına girmesiyle birlikte daha duyarlı bir konunun ortaya çıkacağına ümitvar olduğunu dile getiren Hulusi Kalender, son dönemlerde toplumsal duyarlılık konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Toplumda engellilere karşı yapılan kötü örneklerin çok olduğunu ve bunu asgariye indirmek için toplum olarak el ele verip çalışılması gerektiğini işaret eden Kalender, belediye ve bunun gibi kuruluşların yasalara uygun çalışması durumunda engellilerin sorunlarının asgariye ineceğini söyledi. Mevcut yasada engellilerin hakkını savunan bir maddenin bulunduğunu, ancak bunun uygulamaya konulmadığını bildiren Kalender, "Bu açıdan biz engelliler hafife alınan bir toplumuz. Hafife alınan bir toplumun iyi veya kötü örneği olur mu? Bunun için ben bu toplantıyı çok önemsiyorum. Bunun için yapacak çok işimiz var. Engellilerin hakkını ve yasasını savunacak olan bu Kent Konseyi toplantısını çok önemsiyoruz. Buradan çıkacak kitapçığın çok işe yarayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Kent Konseyleri Gaziantep'te Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement