Türkiye İkincisi Olan Kadın Ragbi Takımı Destek Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye İkincisi Olan Kadın Ragbi Takımı Destek Bekliyor

Türkiye İkincisi Olan Kadın Ragbi Takımı Destek Bekliyor

Türkiye ikincisi olan kadın ragbi takımı destek bekliyorSamsun'u ligde temsil eden Olympian Akademi Spor Kulübü Kadın Ragbi Takımı geçen sezonu Türkiye ikincisi olarak tamamladı.

04.08.2016 14:41

Türkiye ikincisi olan kadın ragbi takımı destek bekliyor

Samsun'u ligde temsil eden Olympian Akademi Spor Kulübü Kadın Ragbi Takımı geçen sezonu Türkiye ikincisi olarak tamamladı. Yaşları 18-24 arasında değişen ve kadrosunda 2 beden eğitim öğretmeni 5 milli sporcu bulunduran kulüp, maddi anlamdan da şehirden destek bekliyor.

Samsun'da 1.5 yıl önce kurulan ve 20 sporcudan oluşan Olympian Akademi Spor Kulübü Kadın Ragbi Takımı, 2015-2016 sezonunu Türkiye ikinci olarak bitirdi. Ligde önümüzdeki sezon şampiyon olarak bitirmek için çalışmalarına ara vermeden devam eden ve yaşları 18-24 arasında değişen takım, yetkililerden de destek bekliyor. Kadrosunda 2 beden eğitim öğretmeni, 5 milli sporcu bulunduran Olympian Akademi Spor Kulübü kadın ragbi takımının antrenörü Engin Yüksel, Ragbi takımımız 1.5 sene önce kuruldu. Kısa sürede önemli bir başarı yakaladık. Bu sezonu Türkiye ikincisi olarak tamamladık. 5 oyuncumuz milli takımda forma giyme şansı elde etti. Bu oyuncularımızdan Filiz İşikırık, 16 ülke arasında en iyi Ragbi oyuncusu seçildi dedi.

KÜLÜP BAŞKANI ERKAN GÖRAL MADDİ SORUNLAR YAŞIYORUZ

Ragbi spor dalında birçok sıkıntıların olmasına rağmen şampiyon olacaklarını söyleyen Olympian Akademi Spor Kulübü Başkanı Erkan Göral, Karadeniz'in tek ragbi takımı olarak yola devam ediyoruz. Ragbi ile ilgili yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Alt çalışmalarımız devam edecek. Bütün amatör branşların sıkıntıları oluyor elbette ama ragbinin şuan daha fazla maddi sıkıntıları var. Çünkü medyada fazla tanınmadığı için destek alamıyoruz. Federasyon anlamında da destek alamıyoruz. Tamamen kendi imkanlarımızla beraber bu işi gerçekleştiriyoruz. Bunun zorluklarını yaşıyoruz. Sponsor arayışımız devam ediyor. Önümüzdeki sezon hedefimiz inşallah Türkiye şampiyonu olmak diye konuştu.

MİLLİ SPORCU BÜŞRA TURHAN HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

3 senedir ragbi oynayan ve milli sporcu olan Büşra Turan, ragbiyi her bayana tavsiye ettiğini belirterek, Ben 3 senedir oynuyorum. 1.5 senedir de bu kulüpte forma giyiyorum. Geçen sezon Türkiye ikincisi olduk. Tabi ki hedefimiz şampiyonluktu. Ama bu hedefimize bu sezon ulaşacağız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye İkincisi Olan Kadın Ragbi Takımı Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement