Türkiye'den Sierra Leone'ye 4 kalıcı eser - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Sierra Leone'ye 4 kalıcı eser

İHH'nın hizmete açtığı cami ve yetimhane projeleri Freetown'un drone ile havadan çekilmiş görüntüleri İHH Sierra Leone Temsilcisi İsmail Yılmaz ile röportaj Türkiye Cumhuriyeti Freetown Büyükelçisi Sibel Erkan ile röportaj İHH İnsani Yardım Vakfı;

18.11.2022 12:29  Güncelleme: 12:43

İHH'nın hizmete açtığı cami ve yetimhane projeleri

Freetown'un drone ile havadan çekilmiş görüntüleri

İHH Sierra Leone Temsilcisi İsmail Yılmaz ile röportaj

Türkiye Cumhuriyeti Freetown Büyükelçisi Sibel Erkan ile röportaj İHH İnsani Yardım Vakfı; aralarında yetimhane, fakülte ve caminin bulunduğu 4 farklı eseri, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de hizmete açtı. Açılan kalıcı eserler, ülke geleceği için büyük önem arz ediyor.

İHH, Türkiye Cumhuriyeti Freetown Büyükelçisi Sibel Erkan, Sierra Leone Ankara Büyükelçisi Mohammed Hassan Kai-Samba, yerel yetkililer, bölge halkı ve Türkiye'den gelen gönüllü ekibin katılımlarıyla Sierra Leone'de 4 ayrı kalıcı eseri hizmete açtı.

Kalıcı eserlerin 3'ünü oluşturan 2 cami ve 1 ilahiyat fakültesi, başkent Freetown'un çeşitli bölgelerinde; diğer yetimhane projesi ise Moyamba Bölgesinde inşa edildi. Hizmete açılan yapılara; Hz. İsa Camii ve İslam Kültür Merkezi, Rahman Camii, Hacı Dervişoğulları İlahiyat Fakültesi ile Namaz ve İnfak Kardeşliği Yetim Eğitim Kompleksi isimleri verildi. İHH ekibi ayrıca tefrişatını yenilediği, tadilatını yaptığı ve dönemsel gıda ihtiyaçlarını karşıladığı yerel yetimhaneleri de ziyaret ederek yetimlerle bir araya geldi.

Açılışlara dair açıklamalarda bulunan İHH Sierra Leone Temsilcisi İsmail Yılmaz, "Uzun bir iç savaştan sonra Sierra Leone'deki koşullar daha da zorlaşınca İHH olarak burada çalışmalarımıza başladık. Bu 4 farklı açılış da bunun meyvesi" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Freetown Büyükelçisi Sibel Erkan ise Sierra Leone'nin dünyanın en az gelişmiş on ülkesi arasında yer aldığını ve uluslararası toplumun yaptığı her yardımın ülkeye ilaç gibi geldiğini hatırlattı. İHH'nın yaklaşık 10 yıldır ülkede faaliyet yürüttüğünü ifade eden Sibel Erkan, "Artık uluslararası statüye kavuşan vakıf, son dönemde Sierra Leone'de yaptığı hizmetlerle büyük ses getirdi" dedi.

Türkiye\'den Sierra Leone\'ye 4 kalıcı eser
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Sierra Leone'ye 4 kalıcı eser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement