Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası Yarın Başlıyor

Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası Yarın Başlıyor

Antalya'nın Serik İlçesi'nde yarın başlayacak Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası'nda 78 sporcu, toplam 7 milyon Euro ödül için mücadele edecek.

28.10.2015 15:11

Antalya'nın Serik İlçesi'nde yarın başlayacak Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası'nda 78 sporcu, toplam 7 milyon Euro ödül için mücadele edecek.

Avrupa Turu Final Serisi kapsamında Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenecek Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası, 1 Kasım'da sona erecek. Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğunda düzenlenen turnuvada, dünya golfünün zirvesinde yer alan Kuzey İrlandalı Rory Mcllroy'un yanı sıra 2013 şampiyonu Victor Dubuisson, geçen yılın şampiyonu Brooks Koepka ile Lee Westwood, Sergio Garcia, Justin Rose, Miguel Angel Jimenez, Patrick Reed, Louis Oosthuizen ve Martin Kaymer gibi yıldız oyuncular mücadele edecek.

AVRUPA TURU'NUN İLK AYAĞI

58 ülkede yapılacak yayınlarla 510 milyon seyirciye ulaşacak Avrupa Turu Final Serisi'nin ilk ayağı olacak turnuvanın yapılacağı Belek turizm merkezindeki Montgomerie Maxx Royal Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, konuşmasında golf sporunun Türkiye'deki en önemli destekçisi THY'nin, 'Turkish Airlines Open' Golf Turnuvası'ndaki isim sponsorluğunu 3 yıl süreyle uzattığını söyledi. Bu kapsamda THY ile protokol imzaladıklarını vurgulayan Ağaoğlu, "THY'nin 3 yıl daha destek vermeyi kabul etmiş olması harika. Türkiye'de bu sporu daha da geliştirmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

200 BİN EURO GELİR

Avrupa'nın en iyi golfçülerine ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Ağaoğlu, golfün Antalya'ya büyük katkısı bulunduğunu söyledi. Belek bölgesinin, Avrupa'nın en iyi golf destinasyonlarından olduğuna işaret eden Ağaoğlu, "Golf oynayan turist sayısı dünyada azalırken, Belek bölgesine gelenlerin sayısı her yıl ortalama yüzde 5 arttı. Yatırımcılar bölgeye ilgi gösterdi ve 23 yeni saha yapılacak. Geçtiğimiz yıl Belek'e 130 bin kişi golf oynamak için geldi. Bunun karşılığında 200 milyon Euro civarında gelir elde edildi" diye konuştu.

TÜRKİYE YÜKSELEN YILDIZ

Golf sporunu dünyanın dört bir yanında desteklemeye devam edeceklerini kaydeden THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat ise Türkiye'nin golf da yükselen bir yıldız olduğunu söyledi. Avrupa Turnuvası Operasyon Direktörü Keith Waters da THY'nin turnuvaya destek vermesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

BİRİNCİLİK HEDEFLİYOR

Golfun  zirvesindeki Rory Mcllroy ise "Golf, günümüzde en büyük atılımı, aslında geleneksel olarak bu sporun yaygın olarak oynanmadığı ülkelerde gösteriyor. Türkiye'de bu ülkelerden biri. Desteklenmesi halinde golf gerçekten de küresel bir spor haline gelir. THY'nin desteğini bundan dolayı önemli buluyorum" dedi.

Turnuvaya katıldığı için mutlu olduğunu vurgulayan Rory Mcllroy, geçen yıl sakatlık yaşadığını, sakatlığının geçmesinin ardından iyi çalıştığını, eski performansını yakaladığını söyledi. Son 3 turnuvadan birini kazanmayı hedeflediğini açıklayan Mcllroy, "Kendimi iyi hissettirecek sonuçlar almak istiyorum. Diğer oyuncuların neler yaptığından çok kendime konsantre olmaya çalışıyorum. Antrenmanlarda istediklerimi yapamıyorum. Buna odaklanmak istiyorum. Biraz daha oyuna asılmak istiyorum. Amacım birincilik elde etmek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat arasından sponsorluk anlaşması imzalandı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement