Türk Pilotlar Evlerine Döndü: "Katar'ın Rolü Neydi?" - Son Dakika
Güncel

Türk Pilotlar Evlerine Döndü: "Katar'ın Rolü Neydi?"

Türk Pilotlar Evlerine Döndü: "Katar\'ın Rolü Neydi?"

Türk pilotları özgürlüğüne ve ailelerine kavuşurken Türk pilotlarının özgürlüğüne ve ailelerine kavuşturulmasında Katar'ın rolüne dikkat çekiliyor.Lübnan'da 9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferi sonrasında "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri' adlı"...

20.10.2013 09:43

Türk pilotları özgürlüğüne ve ailelerine kavuşurken Türk pilotlarının özgürlüğüne ve ailelerine kavuşturulmasında Katar'ın rolüne dikkat çekiliyor.

Lübnan'da 9 Ağustos'ta İstanbul- Beyrut seferi sonrasında " İmam Rıza'nın Ziyaretçileri' adlı bir grup tarafından kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ile Murat Ağca, dün gece İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı. Erdoğan'ın yanında THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de hazır bulunduğu gece saat 23.10'daki karşılamada, pilot aileleri sevinç gözyaşlarına boğuldu. Katar Hava Yolları'na ait bir uçakla İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na getirilen pilotlar, ilk önce kendilerini karşılayan Başbakan Erdoğan ile görüştüler. Pilotlar Akpınar ve Ağca, havalimanındaki gazetecileri de kırmadı ve kameralar karşısında kısa bir açıklama yaptı.

-"GÜNEŞ YÜZÜ GÖREMEDİK"-

Lübnan'da 71 gündür tutsak kalan pilotlardan Murat Akpınar, "Bizi karşılamaya gelen herkese ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Orada hiç bir kötü muamele görmedik ama ilk 25 ve 30 gün oldukça zor geçti. Güneş yüzü göremedik. Ondan sonra bir rahatlama dönemi oldu. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın" dedi. Fiziki şiddet görmediklerini ancak psikolojik baskı hissettiklerini belirten Murat Ağca ise, "Burada olduğumuz ve ailelerimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Bizi karşılayan ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"KATAR'IN ROLÜ NEYDİ?"-

Amerika'nın Sesi'nin konuya ilişkin haberinde "Katar'ın rolü neydi?" sorusu sorulurken, Türk pilotları özgürlüğüne ve ailelerine kavuşturan süreçte ise, geriye Katar Emirliği'nin nasıl bir rol üstlendiği konusunun ise Türkiye'de ilgi çektiği belirtildi.

Habere göre, İmam Rıza'nın Ziyaretçileri adlı grup, Türk pilotlara karşılık Suriye'de muhaliflerce Mayıs 2012'de kaçırılan 9 Lübnanlı hacıların serbest bırakılmasını talep ediyordu. Lübnan medyasındaki iddiaya göre, Katar Emirliği, hacılar için 150 milyon dolarlık fidye ödemeyi de kabul etti. Ancak bu iddia, Türk makamlarca teyit edilmedi. Hem THY pilotları hem de Lübnanlı hacıları özgürlüğünü kavuşturan bugünkü trafikte ise, Katar Katar Dışişleri Bakanı Halit bin Muhammed Al Attiyah bir anlamda başroldeki kişi oldu.

Türk pilotlar, Beyrut'ta Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildikten sonra Türkiye'ye gidişleri sağlanmak üzere Beyrut Havalimanı'na götürüldü. Büyükelçi Özyıldız ile buluşturulan pilotları, Türkiye'ye resmen teslim edenlerse Katar Hava Yolları'na ait uçakla Katar tarafı oldu. Pilotlardan önce Lübnanlı hacılar ülkelerine döndü.

-BAĞIŞ'IN TWEETLERİ-

Bu arada Katar'ın rolüyle ilgili Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın attığı tweetlerin dikkat çektiğini belirten Amerika'nın Sesi, "Bağış, Katar Emiri ile Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarını yayınlayarak, "Türkiye-Katar işbirliği ve dayanışmasının önemini anlayamayanlar da sağ olsun' mesajı yazdı" ifadelerini kulandı.

-EVLERDE BAYRAM HAVASI-

-Lübnan'da 72 gün önce kaçırılan ve akşam saatlerinde İstanbul'a gelen yardımcı pilot Murat Ağca, havalimanında buluştuğu ailesiyle birlikte Halkalı'daki evine gitti. Ağca'yı oturduğu apartmanın girişinde komşuları karşıladı. Ağca'nın Elazığ'daki baba evi bayram havasına dönerken, televizyondan gelişmeleri takip eden Ağca ailesi, pilotların Türkiye'ye getirildiği haberini alınca mutluluk gözyaşları döktü.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Pilotlar Evlerine Döndü: 'Katar'ın Rolü Neydi?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement