Türk Kızılayı Yardımları Irak'taki Tüm İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Yardımları Irak'taki Tüm İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

Türk Kızılayı Yardımları Irak\'taki Tüm İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

Irak'ta insani yardım operasyonu yürüten Türk Kızılayı, çatışmaların mağduru tüm guruplara aynı hassasiyeti gösteriyor.

29.12.2014 15:39  Güncelleme: 15:47

Irak'ta insani yardım operasyonu yürüten Türk Kızılayı, çatışmaların mağduru tüm guruplara aynı hassasiyeti gösteriyor. Evlerini terk eden veya devam eden çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi veren Türkmenlere, Araplara, Kürtlere ve gruplara bu güne kadar gıda malzemesi başta olmak üzere battaniye, yatak, hijyen seti, giysi ve bebek ihtiyaç malzemesi ulaştıran Kızılay, ülke genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

HRİSTİYAN AİLELER UNUTULMADI

IŞİD saldırıları sonrasında Hristiyanlar da evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çoğu Erbil'e sığınan Hristiyanlar kilisenin yardımlarıyla ayakta kalıyor. Türk Kızılayı da ihtiyaç sahibi Hristiyanlara önemli miktarda yardım malzemesi ulaştırıyor. Son olarak Erbil merkezdeki 500 aileye daha gıda, giysi ve temizlik malzemesi dağıtan Kızılay, diğer gruplara da eş zamanlı olarak yardımda bulundu.

Malzemelerin dağıtımına destek veren Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, Irak'ta çatışmaların başladığı haziran ayından beri sığınmacı durumuna düşenlere, ayrım gözetmeden, destek olduklarını söyledi.

Hristiyan sığınmacılara dördüncü kez yardım edildiğini ifade eden Şimşek, "Ümidimiz burada hiç kimse yardıma muhtaç olmasın. Türk milletinin merhamet ve şefkat eli olarak Irak'a defalarca insani yardım getirdik. Bu yardımları, Diyala'dan Zaho'ya kadar hiçbir ayrım gözetmeden dağıtıyoruz. İnşallah en kısa sürede buradaki karışıklıklar sona erer ve insanlar normal hayatlarına döner" dedi.

"TAKDİRİ HAK EDİYOR"

Dağıtım çalışmalarına katılan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf ise Türkiye'nin toplamda bölgeye 600'ü aşkın tırla insani yardım malzemesi gönderdiğine dikkati çekerek, "Türkiye, savaşın başından beri savaş mağduru ailelerin yaralarını sarıyor. Yapılan insani yardımlar ve Duhok'taki iki çadır kamp her türlü takdiri hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Yardım faaliyetlerini yerinde incelemek, resmi temaslarda bulunmak üzere Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da Irak'ta bulunuyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Yardımları Irak'taki Tüm İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement