Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Muş'ta

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Muş\'ta

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Devlet Denetleme Kurulu, sadece mali değil Türk Kızılayı'nın bütün sektörlerdeki durumunu incelemiş ve bazı önerileri olmuştur.

13.02.2014 16:24

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Devlet Denetleme Kurulu, sadece mali değil Türk Kızılayı'nın bütün sektörlerdeki durumunu incelemiş ve bazı önerileri olmuştur. Biz de bu doğrultuda tavsiyelerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti.

Akar, ziyaretine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş şubesinin tarafından tamamlanan çalışmaları görmek amacıyla kente geldiklerini belirterek, afet müdahale sistemleri kurmayı planladıkları bölgede incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Hasköy ilçesinde mevcut olan Türk Kızılayı'na ait depolarda inceleme yapacaklarını anlatan Akar, Devlet Denetleme Kurulu'nun Türk Kızalayı'nı denetlemesine ilişkin de şunları kaydetti:

"Devlet Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanımızın emri altında çalışan bir kuruldur ve bir yıla aşkın zamandır rutin denetimler yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde denetleme kurulu denetlemelerini bitirmiş ve raporun sonuç bölümü internet sitesinde yayınlanmıştır. Devlet Denetleme Kurulu, sadece mali değil Türk Kızılayı'nın bütün sektörlerdeki durumunu incelemiş ve bazı önerileri olmuştur. Bir Kızılay kanununun çıkarılması, mali sistemlerin adapte ve entegre edilmesi gibi konularda... Biz de bunları yaklaşık birkaç yıldan beri programımıza almıştık ve tatbik safhasına bırakmayı bekliyoruz. Biz de bu doğrultuda tavsiyelerini gerçekleştireceğiz."

Akar, gazetecilerin, Suriye'ye giden yardım tırlarında arama yapılmasına ilişkin sorusuna da "Bizim o tırlarla ilgilimiz olmadı, olamaz da" yanıtını verdi.

Vali Büyükersoy ise Türk Kızılayı'nın bölgedeki yatırımlar için Muş'u merkez olarak seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu Muş için büyük bir kazanımdır. Bu kazanımın devam etmesini canı gönülden istiyoruz" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Akar ve beraberindekiler, Hasköy ilçesindeki Türk Kızılayı depolarında incelemelerde bulunduktan sonra karayolu ile Erzurum'a gitti.

Muhabir: Sabri YILDIRIM

Yayınlayan: Levent Harman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement