Türk Kızılay'dan "Tarihin En Soğuk Vakti Sarıkamış" sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılay'dan "Tarihin En Soğuk Vakti Sarıkamış" sempozyumu

Türk Kızılay İstanbul İl Merkezince, "Tarihin En Soğuk Vakti Sarıkamış" sempozyumu düzenlendi.

04.01.2023 18:48  Güncelleme: 19:54

Türk Kızılay İstanbul İl Merkezince, "Tarihin En Soğuk Vakti Sarıkamış" sempozyumu düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'ndaki sempozyumda konuşan Türk Kızılay İstanbul İl Merkezi Başkanı Kadem Ekşi, şair Erdem Beyazıt'ın, "Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm,

Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm" dizelerine atıfta bulunarak, "Tüm olumsuzluklara rağmen şehadeti içselleştirmiş askerlerin vatana bağlılığı ve her türlü zorluğu yenme azmi takdir edilecek, minnet edilecek vasıflarımızdandır. Sarıkamış, canlarını hiçe sayan kahramanların Kafkas Dağları'nda yazdığı ulu bir destanın adıdır." ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da tarih bilincinin önemine işret ederek, "Bugün tarihe karşı tek sorumluluğumuz iyisiyle kötüsüyle hatasıyla sevabıyla onu doğru okumak, anlamaya çalışmak ve bugüne en sağlıklı şekilde aktarmaktır." dedi.

Nesiller arasındaki bağı pekiştirecek yöntemin bu bilinçli, kadir bilir ve merhametli tavrı sürdürmek olduğunu belirten Ak, "Tarihimizi yeni nesillere layıkıyla öğretmek, uğrunda nice canların feda edildiği vatan topraklarının kıymetini idrak etmelerini sağlayacak en sağlam yoldur." diye konuştu.

Program sonunda, Prof. Dr. Ak, İÜ Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Balcı, İÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Budak'a plaket takdim edildi.

Türk Kızılay\'dan "Tarihin En Soğuk Vakti Sarıkamış" sempozyumu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılay'dan 'Tarihin En Soğuk Vakti Sarıkamış' sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement