Türk Firmalarından Basralı Gençlere Halı Saha - Son Dakika
Güncel

Türk Firmalarından Basralı Gençlere Halı Saha

Türk Firmalarından Basralı Gençlere Halı Saha

Türk firmaları Basralı gençlere halı saha yaptırdı.

26.06.2012 16:04

Türk firmaları Basralı gençlere halı saha yaptırdı.

Basra Valisi Abdülsamet Halaf'ın himayesinde, Türkiye Başkonsolosluğu'nun eşgüdümü ve 21 Türk şirketi; 77 İnşaat, Ard Al Hasib, ATK İnşaat, Evra, Dorçe, EİD, Enka, Kahraman Sadıkoğlu, Karadeniz, Kösedağ, Lafarge, Lokman, Nurteks, Polin, Piramit, Safran, SMG, Taha, THY, UB Holding ve Uzunlar'ın katkısıyla, Basra'da ilk halı futbol sahasının inşası tamamlandı. Türkiye Halı Sahası için bazı Türk firmalar maddi katkı, diğerleri malzeme, işçilik, ulaşım, taşıma ve teknik destek sağladı. Malzemelerin büyük bir bölümü de Türkiye'den getirildi.

Halı saha, 28 Haziran 2012 tarihinde saat 17.00 de El Tuveyse Caddesinde hizmete açılacak. Düzenlenecek açılış töreniyle, Basra Türkiye Halı Futbol Sahası, Basra Valiliğine teslim edilerek Basralı futbolseverlere hediye edilecek. Sahanın yapımına katkıda bulunan firma ve kişilere de teşekkür belgesi verilecek.

Açılış töreninde Türk Başkonsolosluğu ile Basra futbol takımları kısa bir dostluk maçı yapacak. Başkonsolos Faruk Kaymakcı yaptığı açıklamada, "Halı sahada futbolda kaleci dahil 6'şar oyuncudan oluşan iki takım karşı karşıya geliyor. Zemin tartandan yapıldığı için oldukça yumuşak. Halı sahanın bir özelliği de istenirse top taca çıkmıyor. Zira halı sahanın etrafı ve üstü tel ve ağlarla kaplı. Halı sahanın ömrü bakımına ve korunmasına bağlı. Basralı gençlerin kendilerine hediye edilen bu sahaya sahip çıkmaları ve onu gerektiği gibi korumaları bekleniyor" dedi.

AHM(AÖ/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Firmalarından Basralı Gençlere Halı Saha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement