Tunceli1mhp'li Didinmez Başbakan'ı Tunceli'den Eleştirdi: Boş Konuşuyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli1mhp'li Didinmez Başbakan'ı Tunceli'den Eleştirdi: Boş Konuşuyor

Tunceli1mhp\'li Didinmez Başbakan\'ı Tunceli\'den Eleştirdi: Boş Konuşuyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partilerine yönelik 'Doğu Güneydoğu'ya gidemiryorlar' sözlerine Tunceli'den yanıt verdi.

29.03.2011 15:01

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partilerine yönelik 'Doğu Güneydoğu'ya gidemiryorlar' sözlerine Tunceli'den yanıt verdi. Didinmez, "Sayın Başkana karşı saygısızlık yapmak istemiyorum ama sayın Başbakan boş konuşuyor. Bu ülke hepimizin. Ayrımcılık, bölücülük bir başbakana yakışmıyor. Sayın başbakan, her konuda olduğu gibi ayrımcılığı, bölücülüğü siyasi rakip olarak gördüğü MHP ve CHP'yi suçlamayı bir meziyet olarak görüyor. Milliyetçi Haraket partililerin gittiği yerlere de sayın başbakan gidemiyor" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Giresun Milletvekili Murat Özkan, İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, MYK üyeleri Kadir Şekerci, Yavuz Temizer ile Diyarbakır ve Elazığ il başkanlarıyla birlikte seçim çalışmaları kapsamında Tunceli'yi ziyaret ettiler. Sabah saatlerinde 15 araçlık bir konvoyla Tunceli'ye gelen MHP'lileri taşıyan bazı araçların plakalarını, '62 MHP 01' şeklinde kapattıkları görüldü. Esnafları gezen ve bir süre vatandaşlarla sohbet eden MHP'liler Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ı da ziyaret etti.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, gündemi değerlendirdi. Hükümetin Kürt açılımını eleştiren Didinmez, Tunceli'ye daha sık ziyaretler gerçekleştireceklerini belirterek, "AKP hükümeti sadece kendileri gibi ortak düşünenlere hizmeti esas kabul edip, kendileri gibi düşünmeyenleri ise baskı ve korkuyu esas alan bir anlayış ile sürdürmüş oldukları siyasetin artık sona erdirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. AKP hükümeti yoksul ve kendileri gibi düşünmeyen vatandaşlara karşı farklı bir siyaset yürüttüklerini biliyoruz. MHP olarak bu güzel insanlara hizmet etmek arzusunda olduğumuzu ve bunu da başarabileceğimizi ifade ediyor ve tüm Tunceli halkına selam ve sevgilerimizi iletiyoruz" dedi.

MHP'li Didinmez, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gezilerinin, MHP'nin ilk defa resmi olarak Tunceli'ye gerçekleştirdiği ziyaret olduğu hatırlatılması üzerine Didinmez, "MHP, Tuncelili güzel insanları siyasetinde yol arkadaşları olarak görmeyi arzu ediyor. Bundan sonra MHP yöneticileri ve yetkilileri daha sıklıkla Tunceli'de olacak halkın sorunlarını dinleyecek ve yanlarında olacaktır" dedi.

Bir gazetecinin 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Tunceli'yi ziyaret etmeyi düşünüyor mu?' şeklindeki sorusuna Didinmez, "Seçim zamanlarında vakitler biraz dar. Siyasi parti liderlerinin seyahatleri biraz farklı oluyor. Ancak şartlar ve imkanlar müsait olduğunda sayın genel başkanımız ülkemizin bütün yörelerini ziyaret etme arzusunu taşıyor" cevabını verdi.

'BAŞBAKAN BOŞ KONUŞUYOR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Başbakan Erdoğan'ın 'Doğu Güneydoğu'ya gidemiryorlar' sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Sayın Başkana karşı saygısızlık yapmak istemiyorum ama sayın Başbakan boş konuşuyor. Bu ülke hepimizin. Ayrımcılık, bölücülük bir başbakana yakışmıyor. MHP 42 yıllık bir siyasi mazisi çerçevesinde Hakkari'den Edirne'ye, Ardahan'dan Muğla'ya kadar bu ülkeyi bir bütün olarak kabul ediyor ve insanlarına canabı allahın bir emaneti olarak bakıyor ve herkesi kardeş olarak görüyoruz. Sayın Başbakan her konuda olduğu gibi ayrımcılığı, bölücülüğü siyasi rakip olarak gördüğü MHP ve CHP'yi suçlamayı bir meziyet olarak görüyor. Milliyetçi Haraket partililerin gittiği yerlere de sayın başbakan gidemiyor. Biz bir önceki milletvekili şeçim döneminde Tunceli'de 6 bine yakın oy aldık. Sayın başbakan bu oyu Tunceli'de ne zaman almıştır. Bunu nasıl yok sayacaksınız nasıl inkar edeceksiniz. Muğla'nın Fetiye İlçesi'nin belediye başkanı MHP'li diye, başbakan oraya gidemez diyebilir miyiz. MHP Tunceli'ye gidemez diye garip bir anlayış olabilir mi? Bazen boş konuşmamak gerekiyor diye düşünüyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli1mhp'li Didinmez Başbakan'ı Tunceli'den Eleştirdi: Boş Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement