Topağaç Köyü, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'ı Destekleyecek - Son Dakika
Güncel

Topağaç Köyü, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'ı Destekleyecek

Topağaç Köyü, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan\'ı Destekleyecek

Akyazı ilçesinde 1980 yılındaki askeri darbenin ardından yapılan anayasa oylamasında yüzde 80 "hayır" oyu verdikleri gerekçesiyle birçok sıkıntı ve baskıya maruz kalan Topağaç Mahallesi sakinleri, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek.

09.08.2014 16:50  Güncelleme: 16:52

Akyazı ilçesinde 1980 yılındaki askeri darbenin ardından yapılan anayasa oylamasında yüzde 80 "hayır" oyu verdikleri gerekçesiyle birçok sıkıntı ve baskıya maruz kalan Topağaç Mahallesi sakinleri, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek.

Mahalle muhtarı Nizamettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanın ilk kez halk tarafından seçilecek olmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Seçimlere kitlendiklerini vurgulayan Kaya, "Cumhurbaşkanı adayımızın yüzde 95-97 Recep Tayyip Erdoğan olmasını istiyoruz. İnşallah istediğimiz olur" diye konuştu.

Kaya, Erdoğan'ın "adam gibi adam" olduğunu ifade ederek, yaptığı icraatlerden çok memnun olduklarını, cumhurbaşkanlığını kazanması için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

12 Eylül 1980 ihtilalinin ardından yapılan anayasa oylamasında köylerinde yüzde 80 "hayır" oyu çıktığı için birçok sıkıntı ve baskıya maruz kaldıklarına dikkati çeken Kaya, o dönemde yaşananları şöyle anlattı:

"Balık tutmasını bilmeyen arkadaşlar bile ormandan kaçmak için balık tutmayı öğrendiler. Buraya jandarma ve komandolar geldi, insanları rahatsız ettiler. Silah araması yaptılar, olmayan insanları hırpaladılar. Biz bunu istemediğimiz için bu baskıyı yaptılar. O yüzden cumhurbaşkanımızı kendi oylarımızla seçmek istiyoruz. Milletvekillerinin verdiği oyla, bizim verdiğimiz oy arasında fark var. Erdoğan'a oy vermek istiyoruz."

"Her akşam baskın yaparlardı"

Köyde çiftçilik yapan Ramiz Yıldız da geçmişte çok zorluklar yaşadıklarını, jandarmanın her akşam evlerine baskın yaptığını söyledi.

"Şimdi şükür Allah'a, öyle bir şey yok" diyen Yıldız, "Eskiden gelirlerdi, her akşam baskın yaparlardı. Bu, nedir? Biz terörist miyiz ki evimizi basıyorar? Benim bildiğim, hırsızı, teröristi ararlar. Burası dağ başı mı? Bizi sağa sola koşturuyorlardı. Şimdi böyle bir şey yok, şükürler olsun. Bir şikayetimiz yok, özgürüz, namazımızı kılıyor, ibadetimizi yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Köyün eski muhtarı Mustafa Başer de şimdiye kadar halkın başbakanını seçip cumhurbaşkanını seçememesini anlayamadıklarını dile getirdi.

"Sen hem 'halk' diyeceksin hem de halkına güvenmeyeceksin. Böyle şey olur mu?" diyen Başer, "Bir tanesi de dağdaki çobanla benim oyum bir mi?' demişti. Şimdi çoban oyunu kullanacak. Bu, ondan çok daha önemli. Seçimlerimiz ülkemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Topağaç Köyü, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'ı Destekleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement