Tokat - Şampiyon Halterci Memleketi Tokat´Ta - Son Dakika
Güncel

Tokat - Şampiyon Halterci Memleketi Tokat´Ta

Tokat - Şampiyon Halterci Memleketi Tokat´Ta

Dünya Halter Şampiyonası'nda, Koparmada 160 Kilo Kaldırarak Altın Madalya Elde Eden Mete Binay Memleketi Tokat'a Geldi. Vali Şerif Yılmaz'ı Makamında Ziyaret Eden Binay, Hedefinin 2012 Londra Olimpiyarları'nda Şeref Kürsüsüne Çıkmak Olduğunu Belirtti. Vali Yılmaz İse "bu Bir Başlangıç, Durmak Yok Devam Edeceksiniz." Dedi.

28.09.2010 19:40

DÜNYA Halter Şampiyonası'nda, koparmada 160 kilo kaldırarak altın madalya elde eden Mete Binay memleketi Tokat'a geldi. Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Binay, hedefinin 2012 Londra Olimpiyarları'nda şeref kürsüsüne çıkmak olduğunu belirtti. Vali Yılmaz ise "Bu bir başlangıç, durmak yok devam edeceksiniz." dedi.

Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonasında, koparmada 160 kilo kaldırarak altın madalya ve toplamda 335 kilo ile bronz madalyanın sahibi olan Mete Binay Tokat'ta coşkuyla karşılandı. Binay'ı, Valilik binası önünde beden eğitimi öğretmenliğini yaptığı Ali Tepe Topcubağı ilköğretim okulu öğrencileri 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları ile karşıladı. Ardından Valilik makamına eşi Emine, 2 yaşındaki çocuğu Yiğit Arda, annesi Züleyha ve babası Abil ile çıkan Binay, Vali Şerif Yılmaz ile sohbet etti. Vali Yılmaz Mete Binay'ı tebrik ederek,"Milli marşımızı tüm dünyaya dinleten tüm sprocu kardeşlerimize Türk halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahaki sefere koparmayla birlikte silkmede ve toplamda altın madalyayı bekliyoruz. Bu bir başlangıç, durmak yok devam edeceksiniz. Çalışmaya devam edeceksiniz." dedi. Binay yeni hedefinin Olimpiyatlar olduğunu belirterek,"Bundan 7 yıl önce bir hedef belirlemiştim ve söz vermiştim. Dünya şampiyonu olarak bu sözümü tuttum. Şimdi hedefim 2012 yılında yapılacak olan Londra Olimpiyatları'nda şeref kürsüsüne çıkmak." dedi. Vali Şerif Yılmaz Binay'a başarısından ötürü Cumhuriyet Altını hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat - Şampiyon Halterci Memleketi Tokat´Ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement