TOGÜ'de Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler anıldı - Son Dakika
Güncel

TOGÜ'de Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler anıldı

TOGÜ\'de Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), geçen yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için anma programı düzenledi. Programda, depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve TOGÜ'nün deprem bölgesinde yaptığı faaliyetleri gösteren bir video gösterimi gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitenin deprem bölgesine yardım konvoyları gönderdiğini ve gelecekteki zararları en aza indirmek için güvenli binalar inşa etmek ve toplum olarak dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yaptı.

06.02.2024 13:57  Güncelleme: 04:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (TOGÜ), geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler anıldı.

TOGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TOGÜ 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirilen program, depremde hayatını kaybedenler için Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından TOGÜ'nün deprem bölgesinde yaptığı faaliyetlerin yer aldığı video gösterimi gerçekleştirildi.

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, deprem haberinin alındığı ilk saatten itibaren üniversitenin tüm imkanlarını deprem bölgesindeki vatandaşlara yönlendirdiğini belirtti.

Bu süreçte 6 yardım konvoyunun bölgeye gönderildiğini belirten Yılmaz, "Personel ve öğrencilerden oluşan ekipler, özveri ve fedakarlıkla deprem bölgesinde görev aldı. Bu acı gerçekle yaşamak zorunda olduğumuzda daha güvenli binalar inşa etmek, afetlere karşı hazırlıklı olmak ve toplum olarak dayanışma içerisinde olarak gelecekteki zararları en aza indirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri ve Prof. Dr. Rasim Koçyiğit ile akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOGÜ'de Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement