Tika'nin "Engelimi Türkiye ile Aşıyorum" Programı Bosna Hersek'te Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Tika'nin "Engelimi Türkiye ile Aşıyorum" Programı Bosna Hersek'te Yoğun İlgi Gördü

Tika\'nin "Engelimi Türkiye ile Aşıyorum" Programı Bosna Hersek\'te Yoğun İlgi Gördü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanlığı işbirliğinde yapılan "Özel Eğitimde Türkiye Balkanlar Tecrübe Paylaşımı-Engelimi Türkiye ile Aşıyorum" projesi Bosna Hersek ziyaretiyle devam etti.

04.05.2017 15:26

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanlığı işbirliğinde yapılan "Özel Eğitimde Türkiye Balkanlar Tecrübe Paylaşımı-Engelimi Türkiye ile Aşıyorum" projesi Bosna Hersek ziyaretiyle devam etti.

Nisan ayının ilk haftası iki ülkenin Milli Eğitim Bakanlıkları ve TİKA arasında imzalanan protokolle başlayan programın ilk etabında aralarında Bosna Hersek Federasyon Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Alden Kajtaz'ın da bulunduğu ülkenin farklı bölgelerindeki özel eğitim okulları yöneticilerinden oluşan 12 kişilik bir heyet Türkiye'de özel eğitim alanında yasal düzenlemeler, özel eğitim uygulamaları, öğretmen yetiştirme faaliyetleri ve özel yeteneklilere yönelik uygulamaları İstanbul'da bulunan ilgili okullara yapılan çalışma ziyaretlerinde yerinde gözlemlemişti.

Programın ikinci etabı dahilinde gerçekleşen Bosna Hersek çalışma ziyareti ise geçtiğimiz hafta MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör'ün Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic ile bir araya gelmesiyle Mostar'da başladı. Hafta boyunca süren ziyaretler çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve TİKA'dan gelen uzmanlar Mostar, Tuzla, Zenica ve Saraybosna'da bulunan özel eğitim kurumlarını ziyaret ederek okullardaki eğitimciler ve yetkili hükümet temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Güngör, Bosna Hersek'te bulunan özel eğitim kurumlarını ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Buradaki özel eğitim koşullarını inceledik. Türkiye'den gelen uzmanlarımız da Bosna Hersek'e hangi konularda yardım sağlanabileceğini gözlemledi" dedi.

Programın pilot uygulama olmasına rağmen birçok ülkeden de işbirliği talepleri aldıkları belirten Güngör, Bosna Hersek'te uygulanan projenin son derece başarılı geçmesi ve diğer ülkelerde de en kısa sürede uygulanması temennisinde bulundu.

Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic ise yaptığı açıklamada projenin Türkiye Cumhuriyeti ile olan güzel işbirliğinin devamı olduğunu ifade ederek, proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerle dışlanan ve ihmal edilen özel gereksinimli çocuk ve gençler için daha kaliteli ve sağlıklı bir eğitim ortamı ve gerekli sosyal şartların sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

İlerleyen günlerde bir sonraki aşaması gerçekleşecek olan proje kapsamında Bosna Hersek'ten Türkiye'ye gelecek özel eğitim öğretmenleri Türkiye'de gerçekleştirilen özel eğitim uygulamaları, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik yapılan sosyal ve kültürel faaliyetler, söz konusu alanda öğretmen yetiştirme faaliyetleri, özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik verilen mesleki eğitim programları hakkında bir dizi eğitim programlarına katılım sağlayacak.

Programın son aşaması olarak ise özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ortamlarının iyileştirilmesi için materyal desteğinde bulunulacak, özel eğitim sınıfları, destek eğitim odaları ve atölyeler oluşturulacak. Böylelikle proje kapsamında özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin öğretim ortamlarının kalitesi artırılırken topluma üretken birey olarak katılmalarına katkı sağlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'nin 'Engelimi Türkiye ile Aşıyorum' Programı Bosna Hersek'te Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement