TGB ve TLB'den Anayasa Mahkemesi önünde 'HDP' eylemi - Son Dakika
Güncel

TGB ve TLB'den Anayasa Mahkemesi önünde 'HDP' eylemi

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde basın açıklaması yaparak, HDP'nin kapatılmasını istedi.

19.01.2023 14:05  Güncelleme: 15:35

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde basın açıklaması yaparak, HDP'nin kapatılmasını istedi.

TGB ve TLB üyesi 80'e yakın kişi, HDP'nin kapatılması davasının sürdüğü AYM önünde bir araya geldi. Ellerinde 'HDP'yi kapatan mahkeme kararını Türkiye alkışlar', 'NATO'dan çıkalım HDP'yi kapatalım?, 'Meclis'te PKK istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup, 'NATO'dan çıkılsın, HDP kapatılsın' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, Bu nöbeti tutmamızın bir anlamı var, bir gerekçesi var. HDP'nin suçları belli, hukukun gereği belli, dünyanın neresinde görülse bu davanın sonucu belli ama tereddütler var, çekinceler var, ayak sürümeler var. AYM içinde ayak sürüyenleri biliyoruz, tanıyoruz. Hukukun gereğinin hayata geçmemesi için diretiyorlar; ama başaramayacaklar; ama hükumetin de adımları geri geri gidiyor. Çünkü vatan bütünlüğümüzü koruyacak siyaseti izlemiyor, Türkiye'yi tehdit edenlerle dostluğunu tazeliyor dedi.

Çetin, HDP'nin kapatılması kararı verilene kadar yüksek mahkeme önünde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

TGB ve TLB\'den Anayasa Mahkemesi önünde \'HDP\' eylemi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TGB ve TLB'den Anayasa Mahkemesi önünde 'HDP' eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement